Salta al contenuto principale
Salta al menu principale di navigazione
Salta al piè di pagina del sito
Start typing
Cerca
Registrazione
Login
Language
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
Menu
Home
Ultimo fascicolo
Archivi
Info
Sulla rivista
Proposte
Comitato Scientifico ed Editoriale
Dichiarazione sulla privacy
Contatti
Registrazione
Login
Language:
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
HERBALISM
V. 9 N. 1 (2023): HERBALISM
Home
/
V. 9 N. 1 (2023): HERBALISM
Home
/
Archivi
/
V. 9 N. 1 (2023): HERBALISM
/
Table of contents
V. 9 N. 1 (2023): HERBALISM
Table of contents
« Back
Artykuły
Analiza składu chemicznego preparatów zawierających ekstrakt z bzu czarnego
Angelika Uram-Dudek, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
6-18
PDF (Język Polski)
Specific way of controlling yield and quality of crops of rocket (Eruca sativa Mill.) and tailoring some of its functional properties
Katarzyna Ciesielska, Ciesielski Ciesielski, Damian Kulawik, Zdzisław Oszczęda, Elżbieta Pisulewska, Piotr Tomasik
19-35
PDF (Język Polski)
Specific modulation of flavor and aroma of Greek oregano (Origanum vulgare var. hirtum) and its essential oil
Wojciech Ciesielski, Maciej Gąstoł, Tomasz Girek, Damian Kulawik, Zdzisław Oszczęda, Elżbieta Pisulewska, Piotr Tomasik
36-49
PDF (Język Polski)
Wpływ hesperydyny na rozwój stresu oksydacyjnego w sercu szczurów z cukrzycą typu 1
Piotr Bramora, Maria Zych, Weronika Borymska, Ilona Kaczmarczyk-Żebrowska
50-66
PDF (Język Polski)
Porównanie właściwości kosmetycznych i dermatologicznych ekstraktu oraz fermentu z owoców rokitnika zwyczajnego otrzymanego w procesie fermentacji z wykorzystaniem grzyba herbacianego kombuchy
Aleksandra Ziemlewska, Katarzyna Klimczak, Martyna Zagórska-Dziok, Zofia Nizioł-Łukaszewska
67-82
PDF (Język Polski)
Masłosz Parka Vitellaria paradoxa jako źródło cennego surowca kosmetycznego
Wiktoria Simka, Katarzyna Kowalik
83-94
PDF (Język Polski)
Potencjał antyoksydacyjny wodnych ekstraktów z kwiatów roślin jagodowych
Agnieszka Wysokińska, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
95-110
PDF (Język Polski)
Analiza właściwości antyoksydacyjnych fermentowanych żywych octów owocowych
Angelika Uram-Dudek, Iwona Wajs, Katarzyna Paradowska
111-124
PDF (Język Polski)
Ocena zawartości żelaza w wybranych płatkach owsianych
Aleksandra Dmitrowicz, Iwona Mystkowska, Ewa Plażuk, Jakub Targoński
125-134
PDF (Język Polski)
Znaczenie skrobi ze szczególnym wskazaniem na produkt przemysłowego przetwórstwa ziemniaków – skrobię ziemniaczaną
Agnieszka Ginter, Krystyna Zarzecka, Marek Gugała, Iwona Mystkowska
135-145
PDF (Język Polski)
Właściwości odżywcze ziemniaka (Solanum tuberosum L.)
Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka
146-153
PDF (Język Polski)
Wartość lecznicza i fizjoterapeutyczna miodu pszczelego
Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Aleksandra Dmitrowicz
154-165
PDF (Język Polski)
Equisetum arvense L. field horsetail (Equisetaceae Michx. ex DC.)
Dominik Wróbel, Henryk Różański
166-177
PDF (Język Polski)
Johannes Treutler (1820–1892) – kontekst historyczno- -kulturowy oraz postać pustelnika z Mariańskiej Góry
Sebastian Fröhlich
178-182
PDF (Język Polski)
Search
Search
Enter search query
Cerca
Browse
Scorri l'indice per Autori
Issue archive
User
User
Nome utente
*
Obbligatorio
Password
*
Obbligatorio
Remember me
Entra
Ultimo numero
Informazioni
per i lettori
Per gli autori
Per i bibliotecari
Newsletter
Subscribe
Unsubscribe
Lingua
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська