Ir al contenido principal
Ir al menú de navegación principal
Ir al pie de página del sitio
Start typing
Buscar
Registrarse
Entrar
Language
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
Menu
Inicio
Actual
Archivos
Acerca de
Sobre la revista
Envíos
Equipo editorial
Declaración de privacidad
Contacto
Registrarse
Entrar
Language:
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
HERBALISM
Vol. 9 Núm. 1 (2023): HERBALISM
Inicio
/
Vol. 9 Núm. 1 (2023): HERBALISM
Inicio
/
Archivos
/
Vol. 9 Núm. 1 (2023): HERBALISM
/
Table of contents
Vol. 9 Núm. 1 (2023): HERBALISM
Table of contents
« Back
Artykuły
Analiza składu chemicznego preparatów zawierających ekstrakt z bzu czarnego
Angelika Uram-Dudek, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
6-18
PDF (Język Polski)
Specific way of controlling yield and quality of crops of rocket (Eruca sativa Mill.) and tailoring some of its functional properties
Katarzyna Ciesielska, Ciesielski Ciesielski, Damian Kulawik, Zdzisław Oszczęda, Elżbieta Pisulewska, Piotr Tomasik
19-35
PDF (Język Polski)
Specific modulation of flavor and aroma of Greek oregano (Origanum vulgare var. hirtum) and its essential oil
Wojciech Ciesielski, Maciej Gąstoł, Tomasz Girek, Damian Kulawik, Zdzisław Oszczęda, Elżbieta Pisulewska, Piotr Tomasik
36-49
PDF (Język Polski)
Wpływ hesperydyny na rozwój stresu oksydacyjnego w sercu szczurów z cukrzycą typu 1
Piotr Bramora, Maria Zych, Weronika Borymska, Ilona Kaczmarczyk-Żebrowska
50-66
PDF (Język Polski)
Porównanie właściwości kosmetycznych i dermatologicznych ekstraktu oraz fermentu z owoców rokitnika zwyczajnego otrzymanego w procesie fermentacji z wykorzystaniem grzyba herbacianego kombuchy
Aleksandra Ziemlewska, Katarzyna Klimczak, Martyna Zagórska-Dziok, Zofia Nizioł-Łukaszewska
67-82
PDF (Język Polski)
Masłosz Parka Vitellaria paradoxa jako źródło cennego surowca kosmetycznego
Wiktoria Simka, Katarzyna Kowalik
83-94
PDF (Język Polski)
Potencjał antyoksydacyjny wodnych ekstraktów z kwiatów roślin jagodowych
Agnieszka Wysokińska, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
95-110
PDF (Język Polski)
Analiza właściwości antyoksydacyjnych fermentowanych żywych octów owocowych
Angelika Uram-Dudek, Iwona Wajs, Katarzyna Paradowska
111-124
PDF (Język Polski)
Ocena zawartości żelaza w wybranych płatkach owsianych
Aleksandra Dmitrowicz, Iwona Mystkowska, Ewa Plażuk, Jakub Targoński
125-134
PDF (Język Polski)
Znaczenie skrobi ze szczególnym wskazaniem na produkt przemysłowego przetwórstwa ziemniaków – skrobię ziemniaczaną
Agnieszka Ginter, Krystyna Zarzecka, Marek Gugała, Iwona Mystkowska
135-145
PDF (Język Polski)
Właściwości odżywcze ziemniaka (Solanum tuberosum L.)
Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka
146-153
PDF (Język Polski)
Wartość lecznicza i fizjoterapeutyczna miodu pszczelego
Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Aleksandra Dmitrowicz
154-165
PDF (Język Polski)
Equisetum arvense L. field horsetail (Equisetaceae Michx. ex DC.)
Dominik Wróbel, Henryk Różański
166-177
PDF (Język Polski)
Johannes Treutler (1820–1892) – kontekst historyczno- -kulturowy oraz postać pustelnika z Mariańskiej Góry
Sebastian Fröhlich
178-182
PDF (Język Polski)
Search
Search
Enter search query
Buscar
Browse
Examinar índice de autores/as
Issue archive
User
User
Nombre usuario
*
Obligatorio
Contraseña
*
Obligatorio
Remember me
Entrar
Número actual
Información
Para lectores/as
Para autores/as
Para bibliotecarios/as
Newsletter
Subscribe
Unsubscribe
Idioma
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська