Ir al contenido principal Ir al menú de navegación principal Ir al pie de página del sitio
  • Registrarse
  • Entrar
  • Language
    • Čeština
    • Deutsch
    • English
    • Español (España)
    • Français (France)
    • Français (Canada)
    • Hrvatski
    • Italiano
    • Język Polski
    • Srpski
    • Українська
  • Menu
  • Inicio
  • Actual
  • Archivos
  • Acerca de
    • Sobre la revista
    • Envíos
    • Equipo editorial
    • Declaración de privacidad
    • Contacto
  • Registrarse
  • Entrar
  • Language:
  • Čeština
  • Deutsch
  • English
  • Español (España)
  • Français (France)
  • Français (Canada)
  • Hrvatski
  • Italiano
  • Język Polski
  • Srpski
  • Українська

HERBALISM

Vol. 9 Núm. 1 (2023): HERBALISM
  • Inicio
  • /
  • Vol. 9 Núm. 1 (2023): HERBALISM
  1. Inicio /
  2. Archivos /
  3. Vol. 9 Núm. 1 (2023): HERBALISM /
  4. Table of contents

Vol. 9 Núm. 1 (2023): HERBALISM

Table of contents

« Back

Artykuły

  • Analiza składu chemicznego preparatów zawierających ekstrakt z bzu czarnego
    Angelika Uram-Dudek, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
    6-18
    PDF (Język Polski)
  • Specific way of controlling yield and quality of crops of rocket (Eruca sativa Mill.) and tailoring some of its functional properties
    Katarzyna Ciesielska, Ciesielski Ciesielski, Damian Kulawik, Zdzisław Oszczęda, Elżbieta Pisulewska, Piotr Tomasik
    19-35
    PDF (Język Polski)
  • Specific modulation of flavor and aroma of Greek oregano (Origanum vulgare var. hirtum) and its essential oil
    Wojciech Ciesielski, Maciej Gąstoł, Tomasz Girek, Damian Kulawik, Zdzisław Oszczęda, Elżbieta Pisulewska, Piotr Tomasik
    36-49
    PDF (Język Polski)
  • Wpływ hesperydyny na rozwój stresu oksydacyjnego w sercu szczurów z cukrzycą typu 1
    Piotr Bramora, Maria Zych, Weronika Borymska, Ilona Kaczmarczyk-Żebrowska
    50-66
    PDF (Język Polski)
  • Porównanie właściwości kosmetycznych i dermatologicznych ekstraktu oraz fermentu z owoców rokitnika zwyczajnego otrzymanego w procesie fermentacji z wykorzystaniem grzyba herbacianego kombuchy
    Aleksandra Ziemlewska, Katarzyna Klimczak, Martyna Zagórska-Dziok, Zofia Nizioł-Łukaszewska
    67-82
    PDF (Język Polski)
  • Masłosz Parka Vitellaria paradoxa jako źródło cennego surowca kosmetycznego
    Wiktoria Simka, Katarzyna Kowalik
    83-94
    PDF (Język Polski)
  • Potencjał antyoksydacyjny wodnych ekstraktów z kwiatów roślin jagodowych
    Agnieszka Wysokińska, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
    95-110
    PDF (Język Polski)
  • Analiza właściwości antyoksydacyjnych fermentowanych żywych octów owocowych
    Angelika Uram-Dudek, Iwona Wajs, Katarzyna Paradowska
    111-124
    PDF (Język Polski)
  • Ocena zawartości żelaza w wybranych płatkach owsianych
    Aleksandra Dmitrowicz, Iwona Mystkowska, Ewa Plażuk, Jakub Targoński
    125-134
    PDF (Język Polski)
  • Znaczenie skrobi ze szczególnym wskazaniem na produkt przemysłowego przetwórstwa ziemniaków – skrobię ziemniaczaną
    Agnieszka Ginter, Krystyna Zarzecka, Marek Gugała, Iwona Mystkowska
    135-145
    PDF (Język Polski)
  • Właściwości odżywcze ziemniaka (Solanum tuberosum L.)
    Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka
    146-153
    PDF (Język Polski)
  • Wartość lecznicza i fizjoterapeutyczna miodu pszczelego
    Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Aleksandra Dmitrowicz
    154-165
    PDF (Język Polski)
  • Equisetum arvense L. field horsetail (Equisetaceae Michx. ex DC.)
    Dominik Wróbel, Henryk Różański
    166-177
    PDF (Język Polski)
  • Johannes Treutler (1820–1892) – kontekst historyczno- -kulturowy oraz postać pustelnika z Mariańskiej Góry
    Sebastian Fröhlich
    178-182
    PDF (Język Polski)

Search

Search

Browse

  • Examinar índice de autores/as
  • Issue archive

User

User

Número actual

  • Logo Atom
  • Logo RSS2
  • Logo RSS1

Información

  • Para lectores/as
  • Para autores/as
  • Para bibliotecarios/as

Newsletter

Subscribe Unsubscribe

Idioma

  • Čeština
  • Deutsch
  • English
  • Español (España)
  • Français (France)
  • Français (Canada)
  • Hrvatski
  • Italiano
  • Język Polski
  • Srpski
  • Українська
Arriba

Akademicka Platforma Czasopism

Najlepsze czasopisma naukowe i akademickie w jednym miejscu

apcz.umk.pl

Partners

  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Akademickie Towarzystwo Andragogiczne
  • Fundacja Copernicus na rzecz Rozwoju Badań Naukowych
  • Instytut Historii im. Tadeusza Manteuffla Polskiej Akademii Nauk
  • Instytut Kultur Śródziemnomorskich i Orientalnych PAN
  • Instytut Tomistyczny
  • Karmelitański Instytut Duchowości w Krakowie
  • Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Krośnie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych we Włocławku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia w Krośnie
  • Polska Fundacja Przemysłu Kosmicznego
  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • Polskie Towarzystwo Ludoznawcze
  • Towarzystwo Miłośników Torunia
  • Towarzystwo Naukowe w Toruniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Warszawski
  • Wojewódzka Biblioteka Publiczna - Książnica Kopernikańska
  • Wyższe Seminarium Duchowne w Pelplinie / Wydawnictwo Diecezjalne „Bernardinum" w Pelplinie

© 2021- Nicolaus Copernicus University Accessibility statement Shop