Przejdź do sekcji głównej Przejdź do głównego menu Przejdź do stopki
  • Zarejestruj
  • Zaloguj
  • Język
    • Čeština
    • Deutsch
    • English
    • Español (España)
    • Français (France)
    • Français (Canada)
    • Hrvatski
    • Italiano
    • Język Polski
    • Srpski
    • Українська
  • Menu
  • Strona domowa
  • Aktualny numer
  • Archiwum
  • O czasopiśmie
    • O czasopiśmie
    • Przesyłanie tekstów
    • Zespół redakcyjny
    • Polityka prywatności
    • Kontakt
  • Zarejestruj
  • Zaloguj
  • Język:
  • Čeština
  • Deutsch
  • English
  • Español (España)
  • Français (France)
  • Français (Canada)
  • Hrvatski
  • Italiano
  • Język Polski
  • Srpski
  • Українська

HERBALISM

Tom 9 Nr 1 (2023): HERBALISM
  • Strona domowa
  • /
  • Tom 9 Nr 1 (2023): HERBALISM
  1. Strona domowa /
  2. Archiwum /
  3. Tom 9 Nr 1 (2023): HERBALISM

Tom 9 Nr 1 (2023): HERBALISM

					Pokaż  Tom 9 Nr 1 (2023): HERBALISM
Spis treści
Tom 9 Nr 1 (2023): HERBALISM
Friday, Jun 16, 2023

Sklep wydawnictwa:
Przejdź do sklepu
Spis treści tego numeru
Artykuły
Analiza składu chemicznego preparatów zawierających ekstrakt z bzu czarnego
Angelika Uram-Dudek, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
6-18
PDF
Specyficzna modulacja kontroli wydajności i jakości plonów rukoli (Eruca sativa Mill.) oraz niektórych jej właściwości funkcjonalnych
Katarzyna Ciesielska, Ciesielski Ciesielski, Damian Kulawik, Zdzisław Oszczęda, Elżbieta Pisulewska, Piotr Tomasik
19-35
PDF
Specyficzna modulacja smaku i aromatu greckiego oregano (Origanum vulgare var. hirtum) i jego olejku eterycznego
Wojciech Ciesielski, Maciej Gąstoł, Tomasz Girek, Damian Kulawik, Zdzisław Oszczęda, Elżbieta Pisulewska, Piotr Tomasik
36-49
PDF
Wpływ hesperydyny na rozwój stresu oksydacyjnego w sercu szczurów z cukrzycą typu 1
Piotr Bramora, Maria Zych, Weronika Borymska, Ilona Kaczmarczyk-Żebrowska
50-66
PDF
Porównanie właściwości kosmetycznych i dermatologicznych ekstraktu oraz fermentu z owoców rokitnika zwyczajnego otrzymanego w procesie fermentacji z wykorzystaniem grzyba herbacianego kombuchy
Aleksandra Ziemlewska, Katarzyna Klimczak, Martyna Zagórska-Dziok, Zofia Nizioł-Łukaszewska
67-82
PDF
Masłosz Parka Vitellaria paradoxa jako źródło cennego surowca kosmetycznego
Wiktoria Simka, Katarzyna Kowalik
83-94
PDF
Potencjał antyoksydacyjny wodnych ekstraktów z kwiatów roślin jagodowych
Agnieszka Wysokińska, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
95-110
PDF
Analiza właściwości antyoksydacyjnych fermentowanych żywych octów owocowych
Angelika Uram-Dudek, Iwona Wajs, Katarzyna Paradowska
111-124
PDF
Ocena zawartości żelaza w wybranych płatkach owsianych
Aleksandra Dmitrowicz, Iwona Mystkowska, Ewa Plażuk, Jakub Targoński
125-134
PDF
Znaczenie skrobi ze szczególnym wskazaniem na produkt przemysłowego przetwórstwa ziemniaków – skrobię ziemniaczaną
Agnieszka Ginter, Krystyna Zarzecka, Marek Gugała, Iwona Mystkowska
135-145
PDF
Właściwości odżywcze ziemniaka (Solanum tuberosum L.)
Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka
146-153
PDF
Wartość lecznicza i fizjoterapeutyczna miodu pszczelego
Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Aleksandra Dmitrowicz
154-165
PDF
Equisetum arvense L. skrzyp polny (Equisetaceae Michx. ex DC.)
Dominik Wróbel, Henryk Różański
166-177
PDF
Johannes Treutler (1820–1892) – kontekst historyczno- -kulturowy oraz postać pustelnika z Mariańskiej Góry
Sebastian Fröhlich
178-182
PDF

Wyszukiwanie

Wyszukiwanie

Przeglądaj

  • Indeks autorów
  • Lista archiwalnych numerów

Użytkownik

Użytkownik

Aktualny numer

  • Logo Atom
  • Logo RSS2
  • Logo RSS1

Informacje

  • dla czytelników
  • dla autorów
  • dla bibliotekarzy

Newsletter

Zapisz się Wypisz się

Język / Language

  • Čeština
  • Deutsch
  • English
  • Español (España)
  • Français (France)
  • Français (Canada)
  • Hrvatski
  • Italiano
  • Język Polski
  • Srpski
  • Українська
W górę

Akademicka Platforma Czasopism

Najlepsze czasopisma naukowe i akademickie w jednym miejscu

apcz.umk.pl

Partnerzy platformy czasopism

  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Akademickie Towarzystwo Andragogiczne
  • Fundacja Copernicus na rzecz Rozwoju Badań Naukowych
  • Instytut Historii im. Tadeusza Manteuffla Polskiej Akademii Nauk
  • Instytut Kultur Śródziemnomorskich i Orientalnych PAN
  • Karmelitański Instytut Duchowości w Krakowie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Krośnie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych we Włocławku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia w Krośnie
  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • Polskie Towarzystwo Ludoznawcze
  • Towarzystwo Miłośników Torunia
  • Towarzystwo Naukowe w Toruniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Warszawski
  • Wojewódzka Biblioteka Publiczna - Książnica Kopernikańska
  • Wyższe Seminarium Duchowne w Pelplinie / Wydawnictwo Diecezjalne „Bernardinum" w Pelplinie

© 2021- Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu Deklaracja dostępności Sklep wydawnictwa