Przejdź do sekcji głównej
Przejdź do głównego menu
Przejdź do aktualnego wydania
Przejdź do stopki
Wpisz frazę
Szukaj
Zarejestruj
Zaloguj
Język
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
Menu
Strona domowa
Aktualny numer
Archiwum
O czasopiśmie
O czasopiśmie
Przesyłanie tekstów
Zespół redakcyjny
Polityka prywatności
Kontakt
Zarejestruj
Zaloguj
Język:
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
HERBALISM
O czasopiśmie
Aktualny numer
Wyświetl wszystkie wydania
Spis treści
Tom 10 Nr 1 (2024): HERBALISM
Friday, Jun 14, 2024
Sklep wydawnictwa:
Przejdź do sklepu
Spis treści tego numeru
Artykuły
Aktywność antyoksydacyjna naparów z suszonych owoców bzu czarnego Sambucus nigra L.
Bernadetta Bienia, Małgorzata Mroczka, Angelika Uram-Dudek
7-16
PDF
Zawartość wybranych składników odżywczych w różnych częściach liści aloesu zwyczajnego (Aloe vera (L.) Burm. f.)
Jolanta Różańska
17-28
PDF
Zawartość wybranych metali w owocnikach boczniaka ostrygowatego (Pleurotus ostreatus)
Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka, Barbara Krochmal-Marczak, Tomasz Cebulak, Katarzyna Piądłowska, Viola Vambol, Izabela Betlej
29-39
PDF
Wpływ marynowania mięsa wieprzowego z wykorzystaniem fermentowanych niepasteryzowanych octów na jego właściwości reologiczne
Magdalena Dykiel, Angelika Uram-Dudek, Iwona Wajs
40-53
PDF
Wpływ nawozów azotowych traktowanych niskotemperaturową, niskociśnieniową plazmą jarzeniową na wzrost i jakość wybranych gatunków
Wojciech Ciesielski, Tomasz Girek, Wiktor Oszczęda, Zdzisław Oszczęda, Elżbieta Pisulewska, Piotr Tomasik
54-66
PDF
Jagoda kamczacka (Lonicera caerulea L. var. kamtschatica Sevast.) – nowe (?) źródło cennych substancji
Anna Sokół-Łętowska, Alicja Z. Kucharska
67-77
PDF
Mącznica lekarska Arctostaphylos uva-ursi (L.) Spreng. – potencjał terapeutyczny oraz zastosowanie w medycynie i kosmetologii
Aleksandra Zoń, Barbara Bacler-Żbikowska
78-92
PDF
Lecznicze właściwości Cynara scolymus? Krytyczny przegląd dowodów i molekularnych mechanizmów działania
Jan Zadworny
93-104
PDF
Medyczne zastosowanie preparatów Ginkgo biloba – wskazania, zagrożenia i regulacje
Aleksandra Łach, Marcin Skorupa, Łukasz Marczyk, Bartłomiej Cytlau
105-117
PDF
Prozdrowotne właściwości gryki zwyczajnej (Fagopyrum esculentum Moench)
Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Marek Gugała, Iwona Mystkowska
118-126
PDF
Właściwości odżywcze owsa i jego przetworów
Agnieszka Ginter, Krystyna Zarzecka, Marek Gugała, Iwona Mystkowska
127-137
PDF
Wartość odżywcza i prozdrowotna zbóż bezglutenowych
Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Iwona Mystkowska
138-148
PDF
Aronia: superowoc i czarny polski skarb
Iwona Wawer
149-158
PDF
Proso włoskie (Setaria italica L.) – relikt czy skarb?
Ewa Plażuk, Iwona Mystkowska, Beata Kosińska, Aleksandra Dmitrowicz
159-172
PDF
Wyszukiwanie
Wyszukiwanie
Wpisz wyszukiwaną frazę
Szukaj
Przeglądaj
Indeks autorów
Lista archiwalnych numerów
Użytkownik
Użytkownik
Nazwa użytkownika (np. jankowalski)
*
Wymagane
Hasło (dozwolone małe litery i cyfry)
*
Wymagane
Zapamiętaj mnie
Zaloguj się
Aktualny numer
Informacje
dla czytelników
dla autorów
dla bibliotekarzy
Newsletter
Zapisz się
Wypisz się
Język / Language
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська