Skip to main content Skip to main navigation menu Skip to site footer
  • Register
  • Login
  • Language
    • Čeština
    • Deutsch
    • English
    • Español (España)
    • Français (France)
    • Français (Canada)
    • Hrvatski
    • Italiano
    • Język Polski
    • Srpski
    • Українська
  • Menu
  • Home
  • Current
  • Archives
  • About
    • About the Journal
    • Submissions
    • Editorial Team
    • Privacy Statement
    • Contact
  • Register
  • Login
  • Language:
  • Čeština
  • Deutsch
  • English
  • Español (España)
  • Français (France)
  • Français (Canada)
  • Hrvatski
  • Italiano
  • Język Polski
  • Srpski
  • Українська

HERBALISM

Vol. 9 No. 1 (2023): HERBALISM
  • Home
  • /
  • Vol. 9 No. 1 (2023): HERBALISM
  1. Home /
  2. Archives /
  3. Vol. 9 No. 1 (2023): HERBALISM /
  4. Table of contents

Vol. 9 No. 1 (2023): HERBALISM

Table of contents

« Back

Artykuły

  • The analysis of the chemical composition of preparations containing elderberry extract
    Angelika Uram-Dudek, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
    6-18
    PDF (Język Polski)
  • Specific way of controlling yield and quality of crops of rocket (Eruca sativa Mill.) and tailoring some of its functional properties
    Katarzyna Ciesielska, Ciesielski Ciesielski, Damian Kulawik, Zdzisław Oszczęda, Elżbieta Pisulewska, Piotr Tomasik
    19-35
    PDF (Język Polski)
  • Specific modulation of flavor and aroma of Greek oregano (Origanum vulgare var. hirtum) and its essential oil
    Wojciech Ciesielski, Maciej Gąstoł, Tomasz Girek, Damian Kulawik, Zdzisław Oszczęda, Elżbieta Pisulewska, Piotr Tomasik
    36-49
    PDF (Język Polski)
  • Effect of hesperidin on the development of oxidative stress in the heart of type 1 diabetic rats
    Piotr Bramora, Maria Zych, Weronika Borymska, Ilona Kaczmarczyk-Żebrowska
    50-66
    PDF (Język Polski)
  • Comparison of cosmetic and dermatological properties of extract and ferment of sea buckthorn fruit obtained by fermentation using kombucha tea fungus
    Aleksandra Ziemlewska, Katarzyna Klimczak, Martyna Zagórska-Dziok, Zofia Nizioł-Łukaszewska
    67-82
    PDF (Język Polski)
  • Shea tree Vitellaria paradoxa as a source of valuable cosmetic raw material
    Wiktoria Simka, Katarzyna Kowalik
    83-94
    PDF (Język Polski)
  • Antioxidant potential of water extracts from flowers of berry plants
    Agnieszka Wysokińska, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
    95-110
    PDF (Język Polski)
  • The analysis of antioxidant properties of fermented active vinegar from fruits
    Angelika Uram-Dudek, Iwona Wajs, Katarzyna Paradowska
    111-124
    PDF (Język Polski)
  • Evaluation of the iron content of selected oat flakes
    Aleksandra Dmitrowicz, Iwona Mystkowska, Ewa Plażuk, Jakub Targoński
    125-134
    PDF (Język Polski)
  • The importance of starch with special emphasis on the product of industrial potato processing – potato starch
    Agnieszka Ginter, Krystyna Zarzecka, Marek Gugała, Iwona Mystkowska
    135-145
    PDF (Język Polski)
  • Nutritional properties of the potato (Solanum tuberosum L.)
    Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka
    146-153
    PDF (Język Polski)
  • Healing and physiotherapeutic value of bee honey
    Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Aleksandra Dmitrowicz
    154-165
    PDF (Język Polski)
  • Equisetum arvense L. field horsetail (Equisetaceae Michx. ex DC.)
    Dominik Wróbel, Henryk Różański
    166-177
    PDF (Język Polski)
  • Johannes Treutler (1820–1892) – historical and cultural context and the figure of a hermit from Mariańska Góra
    Sebastian Fröhlich
    178-182
    PDF (Język Polski)

Search

Search

Browse

  • Browse Author Index
  • Issue archive

User

User

Current Issue

  • Atom logo
  • RSS2 logo
  • RSS1 logo

Information

  • For Readers
  • For Authors
  • For Librarians

Newsletter

Subscribe Unsubscribe

Language

  • Čeština
  • Deutsch
  • English
  • Español (España)
  • Français (France)
  • Français (Canada)
  • Hrvatski
  • Italiano
  • Język Polski
  • Srpski
  • Українська
Up

Akademicka Platforma Czasopism

Najlepsze czasopisma naukowe i akademickie w jednym miejscu

apcz.umk.pl

Partners

  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Akademickie Towarzystwo Andragogiczne
  • Fundacja Copernicus na rzecz Rozwoju Badań Naukowych
  • Instytut Historii im. Tadeusza Manteuffla Polskiej Akademii Nauk
  • Instytut Kultur Śródziemnomorskich i Orientalnych PAN
  • Instytut Tomistyczny
  • Karmelitański Instytut Duchowości w Krakowie
  • Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Krośnie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych we Włocławku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia w Krośnie
  • Polska Fundacja Przemysłu Kosmicznego
  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • Polskie Towarzystwo Ludoznawcze
  • Towarzystwo Miłośników Torunia
  • Towarzystwo Naukowe w Toruniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Warszawski
  • Wojewódzka Biblioteka Publiczna - Książnica Kopernikańska
  • Wyższe Seminarium Duchowne w Pelplinie / Wydawnictwo Diecezjalne „Bernardinum" w Pelplinie

© 2021- Nicolaus Copernicus University Accessibility statement Shop