Zum Inhalt springen
Zur Hauptnavigation springen
Zur Fußzeile springen
Start typing
Suchen
Registrieren
Einloggen
Language
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
Menu
Home
Aktuelle Ausgabe
Archiv
Über uns
Über die Zeitschrift
Beitragseinreichung
Redaktion
Schutz personenbezogener Daten
Kontakt
Registrieren
Einloggen
Language:
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
HERBALISM
Bd. 9 Nr. 1 (2023): HERBALISM
Home
/
Bd. 9 Nr. 1 (2023): HERBALISM
Home
/
Archiv
/
Bd. 9 Nr. 1 (2023): HERBALISM
Bd. 9 Nr. 1 (2023): HERBALISM
Table of contents
Bd. 9 Nr. 1 (2023): HERBALISM
Friday, Jun 16, 2023
The publisher's shop:
Go to shop
This issue table of contents
Artykuły
Analiza składu chemicznego preparatów zawierających ekstrakt z bzu czarnego
Angelika Uram-Dudek, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
6-18
PDF (Język Polski)
Specific way of controlling yield and quality of crops of rocket (Eruca sativa Mill.) and tailoring some of its functional properties
Katarzyna Ciesielska, Ciesielski Ciesielski, Damian Kulawik, Zdzisław Oszczęda, Elżbieta Pisulewska, Piotr Tomasik
19-35
PDF (Język Polski)
Specific modulation of flavor and aroma of Greek oregano (Origanum vulgare var. hirtum) and its essential oil
Wojciech Ciesielski, Maciej Gąstoł, Tomasz Girek, Damian Kulawik, Zdzisław Oszczęda, Elżbieta Pisulewska, Piotr Tomasik
36-49
PDF (Język Polski)
Wpływ hesperydyny na rozwój stresu oksydacyjnego w sercu szczurów z cukrzycą typu 1
Piotr Bramora, Maria Zych, Weronika Borymska, Ilona Kaczmarczyk-Żebrowska
50-66
PDF (Język Polski)
Porównanie właściwości kosmetycznych i dermatologicznych ekstraktu oraz fermentu z owoców rokitnika zwyczajnego otrzymanego w procesie fermentacji z wykorzystaniem grzyba herbacianego kombuchy
Aleksandra Ziemlewska, Katarzyna Klimczak, Martyna Zagórska-Dziok, Zofia Nizioł-Łukaszewska
67-82
PDF (Język Polski)
Masłosz Parka Vitellaria paradoxa jako źródło cennego surowca kosmetycznego
Wiktoria Simka, Katarzyna Kowalik
83-94
PDF (Język Polski)
Potencjał antyoksydacyjny wodnych ekstraktów z kwiatów roślin jagodowych
Agnieszka Wysokińska, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
95-110
PDF (Język Polski)
Analiza właściwości antyoksydacyjnych fermentowanych żywych octów owocowych
Angelika Uram-Dudek, Iwona Wajs, Katarzyna Paradowska
111-124
PDF (Język Polski)
Ocena zawartości żelaza w wybranych płatkach owsianych
Aleksandra Dmitrowicz, Iwona Mystkowska, Ewa Plażuk, Jakub Targoński
125-134
PDF (Język Polski)
Znaczenie skrobi ze szczególnym wskazaniem na produkt przemysłowego przetwórstwa ziemniaków – skrobię ziemniaczaną
Agnieszka Ginter, Krystyna Zarzecka, Marek Gugała, Iwona Mystkowska
135-145
PDF (Język Polski)
Właściwości odżywcze ziemniaka (Solanum tuberosum L.)
Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka
146-153
PDF (Język Polski)
Wartość lecznicza i fizjoterapeutyczna miodu pszczelego
Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Aleksandra Dmitrowicz
154-165
PDF (Język Polski)
Equisetum arvense L. field horsetail (Equisetaceae Michx. ex DC.)
Dominik Wróbel, Henryk Różański
166-177
PDF (Język Polski)
Johannes Treutler (1820–1892) – kontekst historyczno- -kulturowy oraz postać pustelnika z Mariańskiej Góry
Sebastian Fröhlich
178-182
PDF (Język Polski)
Search
Search
Enter search query
Suchen
Browse
Autor/innenverzeichnis durchblättern
Issue archive
User
User
Benutzer/innen-Name
*
Erforderlich
Passwort
*
Erforderlich
Remember me
Einloggen
Aktuelle Ausgabe
Informationen
Für Leser/innen
Für Autor/innen
Für Bibliothekar/innen
Newsletter
Subscribe
Unsubscribe
Sprache
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська