Salta al contenuto principale
Salta al menu principale di navigazione
Salta al piè di pagina del sito
Start typing
Cerca
Registrazione
Login
Language
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
Menu
Home
Ultimo fascicolo
Archivi
Info
Sulla rivista
Proposte
Comitato Scientifico ed Editoriale
Dichiarazione sulla privacy
Contatti
Registrazione
Login
Language:
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
HERBALISM
V. 8 N. 1 (2022): HERBALISM
Home
/
V. 8 N. 1 (2022): HERBALISM
Home
/
Archivi
/
V. 8 N. 1 (2022): HERBALISM
V. 8 N. 1 (2022): HERBALISM
Table of contents
V. 8 N. 1 (2022): HERBALISM
Wednesday, May 17, 2023
The publisher's shop:
Go to shop
This issue table of contents
Artykuły
Ocena jakości szafranu (Crocus sativus L.) z wykorzystaniem metod spektroskopowych
Karolina Stolarek, Angelika Uram-Dudek, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
6-26
PDF (Język Polski)
Ocena możliwości zastosowania magnetycznego rezonansu jądrowego (NMR) w jakościowej analizie wybranych konserwantów obecnych w kosmetykach
Izabela Głaszczka, Katarzyna Paradowska
27-44
PDF (Język Polski)
Synergistyczne i antagonistyczne działanie przeciwutleniające w dwuskładnikowych mieszaninach wybranych polifenoli i kwasu L-askorbinowego
Marta Głowacka, Agnieszka Zielińska
45-58
PDF (Język Polski)
Porównanie zdolności chelatowania jonów żelaza (II) i zmiatania wolnego rodnika DPPH przez ekstrakty z mchów
Sara Janowska
59-72
PDF (Język Polski)
Radioprotekcyjne właściwości ekstraktów z kory sosny
Marcin Goss, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
73-94
PDF (Język Polski)
Wpływ terminu zakładania plantacji na plon i jakość nasion babki płesznik (Plantago psyllium L.)
Zuzanna Jakubowska, Anna Biernat, Ewa Osińska
85-94
PDF (Język Polski)
Karbieniec pospolity (Lycopus europeus L.) roślina o cennych walorach prozdrowotnych
Ewa Osińska, Daniel Zauski, Piotr Barczak, Wiesława Rosłon, Zuzanna Jakubowska
95-104
PDF (Język Polski)
Preferencje kulinarnego wykorzystania roślin strączkowych w aspekcie ich właściwości prozdrowotnych
Bernadetta Bienia, Anna Bogacz, Magdalena Dykiel, Barbara Krochmal-Marczak
105-118
PDF (Język Polski)
Substancje antyżywieniowe w wybranych roślinach rolniczych
Anna Sikorska, Marek Gugała, Krystyna Zarzecka, Łukasz Domański
119-129
PDF (Język Polski)
Ziemniak kolorowy – uprawiany wczoraj, dziś, jutro
Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Marek Gugała, Iwona Mystkowska
130-139
PDF (Język Polski)
Ocena wybranych parametrów jakościowych miodu
Magdalena Dykiel, Edyta Rygiel, Barbara Krochmal-Marczak, Jolanta Baran
140-151
PDF (Język Polski)
Rozmieszczenie azulenowych i bezazulenowych form Achillea L. w Czechach
Janina Dąbrowska
152-165
PDF (Język Polski)
Zioła i suplementy diety post-COVID, czyli możliwości wspierania chorych i ozdrowieńców
Ewelina Włodarczyk
166-182
PDF (Język Polski)
Topinambur (Helianthus tuberosus L.) źródło substancji prozdrowotnych
Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka, Angelika Dadej, Beata Kosińska, Agnieszka Ginter
183-190
PDF (Język Polski)
Między świątynią a laboratorium – pisma ksieni Hildegardy z Bingen we współczesnej fitoterapii
Sebastian FrÖhlich
191-200
PDF (Język Polski)
Search
Search
Enter search query
Cerca
Browse
Scorri l'indice per Autori
Issue archive
User
User
Nome utente
*
Obbligatorio
Password
*
Obbligatorio
Remember me
Entra
Ultimo numero
Informazioni
per i lettori
Per gli autori
Per i bibliotecari
Newsletter
Subscribe
Unsubscribe
Lingua
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська