Ir al contenido principal
Ir al menú de navegación principal
Ir al pie de página del sitio
Start typing
Buscar
Registrarse
Entrar
Language
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
Menu
Inicio
Actual
Archivos
Acerca de
Sobre la revista
Envíos
Equipo editorial
Declaración de privacidad
Contacto
Registrarse
Entrar
Language:
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
HERBALISM
Vol. 8 Núm. 1 (2022): HERBALISM
Inicio
/
Vol. 8 Núm. 1 (2022): HERBALISM
Inicio
/
Archivos
/
Vol. 8 Núm. 1 (2022): HERBALISM
Vol. 8 Núm. 1 (2022): HERBALISM
Table of contents
Vol. 8 Núm. 1 (2022): HERBALISM
Wednesday, May 17, 2023
The publisher's shop:
Go to shop
This issue table of contents
Artykuły
Ocena jakości szafranu (Crocus sativus L.) z wykorzystaniem metod spektroskopowych
Karolina Stolarek, Angelika Uram-Dudek, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
6-26
PDF (Język Polski)
Ocena możliwości zastosowania magnetycznego rezonansu jądrowego (NMR) w jakościowej analizie wybranych konserwantów obecnych w kosmetykach
Izabela Głaszczka, Katarzyna Paradowska
27-44
PDF (Język Polski)
Synergistyczne i antagonistyczne działanie przeciwutleniające w dwuskładnikowych mieszaninach wybranych polifenoli i kwasu L-askorbinowego
Marta Głowacka, Agnieszka Zielińska
45-58
PDF (Język Polski)
Porównanie zdolności chelatowania jonów żelaza (II) i zmiatania wolnego rodnika DPPH przez ekstrakty z mchów
Sara Janowska
59-72
PDF (Język Polski)
Radioprotekcyjne właściwości ekstraktów z kory sosny
Marcin Goss, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
73-94
PDF (Język Polski)
Wpływ terminu zakładania plantacji na plon i jakość nasion babki płesznik (Plantago psyllium L.)
Zuzanna Jakubowska, Anna Biernat, Ewa Osińska
85-94
PDF (Język Polski)
Karbieniec pospolity (Lycopus europeus L.) roślina o cennych walorach prozdrowotnych
Ewa Osińska, Daniel Zauski, Piotr Barczak, Wiesława Rosłon, Zuzanna Jakubowska
95-104
PDF (Język Polski)
Preferencje kulinarnego wykorzystania roślin strączkowych w aspekcie ich właściwości prozdrowotnych
Bernadetta Bienia, Anna Bogacz, Magdalena Dykiel, Barbara Krochmal-Marczak
105-118
PDF (Język Polski)
Substancje antyżywieniowe w wybranych roślinach rolniczych
Anna Sikorska, Marek Gugała, Krystyna Zarzecka, Łukasz Domański
119-129
PDF (Język Polski)
Ziemniak kolorowy – uprawiany wczoraj, dziś, jutro
Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Marek Gugała, Iwona Mystkowska
130-139
PDF (Język Polski)
Ocena wybranych parametrów jakościowych miodu
Magdalena Dykiel, Edyta Rygiel, Barbara Krochmal-Marczak, Jolanta Baran
140-151
PDF (Język Polski)
Rozmieszczenie azulenowych i bezazulenowych form Achillea L. w Czechach
Janina Dąbrowska
152-165
PDF (Język Polski)
Zioła i suplementy diety post-COVID, czyli możliwości wspierania chorych i ozdrowieńców
Ewelina Włodarczyk
166-182
PDF (Język Polski)
Topinambur (Helianthus tuberosus L.) źródło substancji prozdrowotnych
Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka, Angelika Dadej, Beata Kosińska, Agnieszka Ginter
183-190
PDF (Język Polski)
Między świątynią a laboratorium – pisma ksieni Hildegardy z Bingen we współczesnej fitoterapii
Sebastian FrÖhlich
191-200
PDF (Język Polski)
Search
Search
Enter search query
Buscar
Browse
Examinar índice de autores/as
Issue archive
User
User
Nombre usuario
*
Obligatorio
Contraseña
*
Obligatorio
Remember me
Entrar
Número actual
Información
Para lectores/as
Para autores/as
Para bibliotecarios/as
Newsletter
Subscribe
Unsubscribe
Idioma
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська