Skip to main content
Skip to main navigation menu
Skip to site footer
Start typing
Traži
Registracija
Prijava
Language
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
Menu
Home
Trenutni broj
Archives
O časopisu
O časopisu
Prijave priloga
Časopis uređuju
Privacy Statement
Kontakt
Registracija
Prijava
Language:
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
HERBALISM
Svezak 8 Br. 1 (2022): HERBALISM
Home
/
Svezak 8 Br. 1 (2022): HERBALISM
Home
/
Archives
/
Svezak 8 Br. 1 (2022): HERBALISM
Svezak 8 Br. 1 (2022): HERBALISM
Table of contents
Svezak 8 Br. 1 (2022): HERBALISM
Wednesday, May 17, 2023
The publisher's shop:
Go to shop
This issue table of contents
Artykuły
Ocena jakości szafranu (Crocus sativus L.) z wykorzystaniem metod spektroskopowych
Karolina Stolarek, Angelika Uram-Dudek, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
6-26
PDF (Język Polski)
Ocena możliwości zastosowania magnetycznego rezonansu jądrowego (NMR) w jakościowej analizie wybranych konserwantów obecnych w kosmetykach
Izabela Głaszczka, Katarzyna Paradowska
27-44
PDF (Język Polski)
Synergistyczne i antagonistyczne działanie przeciwutleniające w dwuskładnikowych mieszaninach wybranych polifenoli i kwasu L-askorbinowego
Marta Głowacka, Agnieszka Zielińska
45-58
PDF (Język Polski)
Porównanie zdolności chelatowania jonów żelaza (II) i zmiatania wolnego rodnika DPPH przez ekstrakty z mchów
Sara Janowska
59-72
PDF (Język Polski)
Radioprotekcyjne właściwości ekstraktów z kory sosny
Marcin Goss, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
73-94
PDF (Język Polski)
Wpływ terminu zakładania plantacji na plon i jakość nasion babki płesznik (Plantago psyllium L.)
Zuzanna Jakubowska, Anna Biernat, Ewa Osińska
85-94
PDF (Język Polski)
Karbieniec pospolity (Lycopus europeus L.) roślina o cennych walorach prozdrowotnych
Ewa Osińska, Daniel Zauski, Piotr Barczak, Wiesława Rosłon, Zuzanna Jakubowska
95-104
PDF (Język Polski)
Preferencje kulinarnego wykorzystania roślin strączkowych w aspekcie ich właściwości prozdrowotnych
Bernadetta Bienia, Anna Bogacz, Magdalena Dykiel, Barbara Krochmal-Marczak
105-118
PDF (Język Polski)
Substancje antyżywieniowe w wybranych roślinach rolniczych
Anna Sikorska, Marek Gugała, Krystyna Zarzecka, Łukasz Domański
119-129
PDF (Język Polski)
Ziemniak kolorowy – uprawiany wczoraj, dziś, jutro
Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Marek Gugała, Iwona Mystkowska
130-139
PDF (Język Polski)
Ocena wybranych parametrów jakościowych miodu
Magdalena Dykiel, Edyta Rygiel, Barbara Krochmal-Marczak, Jolanta Baran
140-151
PDF (Język Polski)
Rozmieszczenie azulenowych i bezazulenowych form Achillea L. w Czechach
Janina Dąbrowska
152-165
PDF (Język Polski)
Zioła i suplementy diety post-COVID, czyli możliwości wspierania chorych i ozdrowieńców
Ewelina Włodarczyk
166-182
PDF (Język Polski)
Topinambur (Helianthus tuberosus L.) źródło substancji prozdrowotnych
Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka, Angelika Dadej, Beata Kosińska, Agnieszka Ginter
183-190
PDF (Język Polski)
Między świątynią a laboratorium – pisma ksieni Hildegardy z Bingen we współczesnej fitoterapii
Sebastian FrÖhlich
191-200
PDF (Język Polski)
Search
Search
Enter search query
Traži
Browse
Kazalo autora
Issue archive
User
User
Korisničko ime
*
Obavezno
Lozinka
*
Obavezno
Remember me
Prijava
Trenutni broj
Informacije
Za čitatelje
Za autore
Za knjižničare
Newsletter
Subscribe
Unsubscribe
Jezik / Language
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська