Skip to main content Skip to main navigation menu Skip to site footer
  • Registracija
  • Prijava
  • Language
    • Čeština
    • Deutsch
    • English
    • Español (España)
    • Français (France)
    • Français (Canada)
    • Hrvatski
    • Italiano
    • Język Polski
    • Srpski
    • Українська
  • Menu
  • Home
  • Trenutni broj
  • Archives
  • O časopisu
    • O časopisu
    • Prijave priloga
    • Časopis uređuju
    • Privacy Statement
    • Kontakt
  • Registracija
  • Prijava
  • Language:
  • Čeština
  • Deutsch
  • English
  • Español (España)
  • Français (France)
  • Français (Canada)
  • Hrvatski
  • Italiano
  • Język Polski
  • Srpski
  • Українська

HERBALISM

Svezak 10 Br. 1 (2024): HERBALISM
  • Home
  • /
  • Svezak 10 Br. 1 (2024): HERBALISM
  1. Home /
  2. Archives /
  3. Svezak 10 Br. 1 (2024): HERBALISM /
  4. Table of contents

Svezak 10 Br. 1 (2024): HERBALISM

Table of contents

« Back

Artykuły

  • Aktywność antyoksydacyjna naparów z suszonych owoców bzu czarnego Sambucus nigra L.
    Bernadetta Bienia, Małgorzata Mroczka, Angelika Uram-Dudek
    7-16
    PDF (Język Polski)
  • Zawartość wybranych składników odżywczych w różnych częściach liści aloesu zwyczajnego (Aloe vera (L.) Burm. f.)
    Jolanta Różańska
    17-28
    PDF (Język Polski)
  • Zawartość wybranych metali w owocnikach boczniaka ostrygowatego (Pleurotus ostreatus)
    Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka, Barbara Krochmal-Marczak, Tomasz Cebulak, Katarzyna Piądłowska, Viola Vambol, Izabela Betlej
    29-39
    PDF (Język Polski)
  • Wpływ marynowania mięsa wieprzowego z wykorzystaniem fermentowanych niepasteryzowanych octów na jego właściwości reologiczne
    Magdalena Dykiel, Angelika Uram-Dudek, Iwona Wajs
    40-53
    PDF (Język Polski)
  • The influence of nitrogen fertilizer treated with low-temperature, low-pressure glow plasma on the growth and quality of selected species
    Wojciech Ciesielski, Tomasz Girek, Wiktor Oszczęda, Zdzisław Oszczęda, Elżbieta Pisulewska, Piotr Tomasik
    54-66
    PDF (Język Polski)
  • Jagoda kamczacka (Lonicera caerulea L. var. kamtschatica Sevast.) – nowe (?) źródło cennych substancji
    Anna Sokół-Łętowska, Alicja Z. Kucharska
    67-77
    PDF (Język Polski)
  • Mącznica lekarska Arctostaphylos uva-ursi (L.) Spreng. – potencjał terapeutyczny oraz zastosowanie w medycynie i kosmetologii
    Aleksandra Zoń, Barbara Bacler-Żbikowska
    78-92
    PDF (Język Polski)
  • Lecznicze właściwości Cynara scolymus? Krytyczny przegląd dowodów i molekularnych mechanizmów działania
    Jan Zadworny
    93-104
    PDF (Język Polski)
  • Medyczne zastosowanie preparatów Ginkgo biloba – wskazania, zagrożenia i regulacje
    Aleksandra Łach, Marcin Skorupa, Łukasz Marczyk, Bartłomiej Cytlau
    105-117
    PDF (Język Polski)
  • Prozdrowotne właściwości gryki zwyczajnej (Fagopyrum esculentum Moench)
    Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Marek Gugała, Iwona Mystkowska
    118-126
    PDF (Język Polski)
  • Właściwości odżywcze owsa i jego przetworów
    Agnieszka Ginter, Krystyna Zarzecka, Marek Gugała, Iwona Mystkowska
    127-137
    PDF (Język Polski)
  • Wartość odżywcza i prozdrowotna zbóż bezglutenowych
    Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Iwona Mystkowska
    138-148
    PDF (Język Polski)
  • Aronia: superowoc i czarny polski skarb
    Iwona Wawer
    149-158
    PDF (Język Polski)
  • Proso włoskie (Setaria italica L.) – relikt czy skarb?
    Ewa Plażuk, Iwona Mystkowska, Beata Kosińska, Aleksandra Dmitrowicz
    159-172
    PDF (Język Polski)

Search

Search

Browse

  • Kazalo autora
  • Issue archive

User

User

Trenutni broj

  • Atom logotip
  • RSS2 logotip
  • RSS1 logotip

Informacije

  • Za čitatelje
  • Za autore
  • Za knjižničare

Newsletter

Subscribe Unsubscribe

Jezik / Language

  • Čeština
  • Deutsch
  • English
  • Español (España)
  • Français (France)
  • Français (Canada)
  • Hrvatski
  • Italiano
  • Język Polski
  • Srpski
  • Українська
Gore

Akademicka Platforma Czasopism

Najlepsze czasopisma naukowe i akademickie w jednym miejscu

apcz.umk.pl

Partners

  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Akademickie Towarzystwo Andragogiczne
  • Fundacja Copernicus na rzecz Rozwoju Badań Naukowych
  • Instytut Historii im. Tadeusza Manteuffla Polskiej Akademii Nauk
  • Instytut Kultur Śródziemnomorskich i Orientalnych PAN
  • Instytut Tomistyczny
  • Karmelitański Instytut Duchowości w Krakowie
  • Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Krośnie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych we Włocławku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia w Krośnie
  • Polska Fundacja Przemysłu Kosmicznego
  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • Polskie Towarzystwo Ludoznawcze
  • Towarzystwo Miłośników Torunia
  • Towarzystwo Naukowe w Toruniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Warszawski
  • Wojewódzka Biblioteka Publiczna - Książnica Kopernikańska
  • Wyższe Seminarium Duchowne w Pelplinie / Wydawnictwo Diecezjalne „Bernardinum" w Pelplinie

© 2021- Nicolaus Copernicus University Accessibility statement Shop