Humanities
Skip to main content Skip to main navigation menu Skip to site footer
  • Register
  • Login
  • Menu
  • Home
  • Current
  • Archives
  • Announcements
  • About
    • About the Journal
    • Submissions
    • Editorial Team
    • Privacy Statement
    • Contact
  • Register
  • Login

Journal of Education, Health and Sport

Search
  • Home
  • /
  • Search
  1. Home /
  2. Search

Search

Advanced filters
Published After
Published Before

Search Results

Found 64 items.
  • A survey of the state of dietary knowledge of students of the medical faculty of Polish Medical Universities
    Jakub Czarnota, Magdalena Marzęda, Michał Dobrzyński, Tomasz Skubel, Małgorzata Drozd, Dorota Sokół, Agnieszka Blicharz, Halina Piecewicz-Szczęsna
    464-472
    2020-09-19
  • Żywienie młodzieży akademickiej – wybrane uwarunkowania = Nutrition of university students – selected determinants
    Anna Kowalczyk, Ewelina Kozłowska, Paweł Kalinowski, Danuta Podstawka, Marta Makara Studzińska
    515-526
    2015-09-26
  • Wspomaganie żywieniowe pacjentów geriatrycznych z postępującą sarkopenią = Supporting nutrition in geriatric patients with progressive sarcopenia
    Karina Nowak, Daria Porażyńska, Natalia Ciesielska, Wojciech Stemplowski, Remigiusz Sokolowski, Walery Zukow
    216-225
    2015-07-10
  • Evaluation of Nutrition and Eating Habits in Children and Adolescents Practicing Football in a Sports Club in Bydgoszcz, Poland
    Monika Ameryk, Małgorzata Pujanek, Agnieszka Augustyniak, Małgorzata Szamocka, Maciej Świątkowski
    11-26
    2016-12-31
  • Simple sugars in fruit and the presence of colorectal cancers and polyps
    Piotr Sikorski, Małgorzata Szamocka, Agnieszka Meder, Monika Anna Ameryk, Maciej Świątkowski
    461-474
    2017-12-31
  • Nutritional Behaviours Of Adolescents Living In Rural Areas. Part 1. Characteristics Of Health Behaviours Regarding Regular Consumption Of Meals And Level Of Acceptance Of Own Body Weight
    Elżbieta Cipora, Ewa Smoleń, Anna Klimaszewska, Elżbieta Klimaszewska, Walery Zukow
    317-333
    2016-12-31
  • An Integrated Approach to Pressure Ulcer Prevention and Treatment: The Role of Physical Activity, Nutrition, Care and Modern Technologies.
    Piotr Mól, Małgorzata Łabuś, Karol Krzykawski, Antoni Sieńko, Julia Dołęga, Patrycja Hudzińska, Bartłomiej Zabawa, Tomasz Maciejczyk, Łukasz Stanisław Papież, Jakub Sadowski
    59520
    2025-04-10
  • Awareness of pregnant women about proper nutrition habits and rational diet
    Izabela Mandryk, Izabella Węgrzyn
    49-61
    2023-03-21
  • Evaluation of nutrition in children of preschool age
    Edyta Suliga, Elżbieta Cieśla, Joanna Zemlik, Magdalena Joanna Pietraszkiewicz
    52-58
    2017-10-10
  • Quality assessment of a daily diet for 1st grade in elementary school children in Bydgoszcz
    Agnieszka Augustyniak, Maciej Świątkowski, Ewa Szymelfejnik, Monika Ameryk, Małgorzata Szamocka
    27-41
    2016-12-31
  • Estimation of the frequency of meals consumed by children in early school age (living in Wloclawek)
    Małgorzata Pujanek, Monika Anna Ameryk, Jarosław Koza, Ewa Szymelfejnik, Katarzyna Jankowska, Maciej Świątkowski
    545-556
    2017-07-29
  • Nutritional Behaviours Of Adolescents Living In Rural Areas. Part 2. Characteristic Of Pro-Health Behaviour In Aspect Of Frequency Of Consuming Meals And Selected Foodstuff
    Elżbieta Cipora, Ewa Smoleń, Halina Piecewicz, Jarosław Sobieszczański, Walery Zukow, Anna Sobieszczańska
    334-348
    2016-12-31
  • Patient safety and performance of dietician profession in Poland
    Marcin Mikos, Aleksandra Izabela Czerw, Grzegorz Juszczyk
    505-509
    2017-07-27
  • Assessment of the frequency of consumption of selected food products by territory defense soldiers, depending on nutritional knowledge in the context of a healthy lifestyle
    Dorota Łoboda
    22-32
    2023-05-25
  • COVID-19 and the nutrition of children and adolescents
    Anna Mikulec, Marek Zborowski, Urszula Cisoń-Apansewicz, Stanisław Kowalski
    11-21
    2023-02-03
  • Associations between overweight, health behaviors and Figure Rating Scale by Stunkard at 18-year-old secondary school students from Wroclaw
    Karolina Więckowska, Zdzisława Wrzosek, Natalia Kuciel, Joanna Dadacz, Felicja Lwow
    211-222
    2019-01-24
  • The role of the dietitian in the hospital team. The current situation in Poland in relation to the needs of society
    Paulina Helisz, Weronika Gwioździk, Natalia Kaczmarczyk, Beata Całyniuk, Maria Kujawińska, Mateusz Grajek, Karolina Krupa-Kotara
    178-188
    2022-10-12
  • Principles of nutrition in chronic kidney disease in children - a review of the clinical trials and recommendations
    Sylwia Samojedny, Julia Krasnoborska, Maciej Superson, Katarzyna Szmyt, Kamil Walczak, Klaudia Wilk-Trytko, Katarzyna Szymańska
    51249
    2024-05-29
  • Role of food and nutrition in pathogenesis and prevention of Hashimoto’s thyroiditis
    Irena Puszkarz, Edyta Guty, Iwona Stefaniak, Aleksandra Bonarek
    394-401
    2018-07-24
  • Assessment of vitamins and minerals content in the diets of preschool children
    Edyta Suliga, Elżbieta Cieśla, Magdalena Joanna Pietraszkiewicz
    794-802
    2018-09-12
  • Assessment of the implementation of energy needs and the participation of macroelements in the diet of professional athletes and amateur athletes training at the gym
    Paula Marta Piątkowska, Bernadeta Szczepańska, Jacek J. Klawe
    290-295
    2019-03-17
  • The influence of the diet on somatic differences and the developed power of athletes training strength sports
    Krzysztof Mizera
    289-298
    2022-08-03
  • Nutrition in Diabetic Nephropathy
    Agata Anna Salwa
    200-207
    2018-03-06
  • Znaczenie snu i sposoby poprawy jego jakości u sportowców = Impact of sleep and methods to improve its quality in the context of sporting activities
    Aleksandra Frydrych-Szymonik, Gabriela Augustyn, Zbigniew Szyguła
    157-176
    2016-05-14
  • Nutrition in selected thyroid diseases
    Agnieszka Wałejko, Anna Fabian-Danielewska, Katarzyna Korabiusz
    476-483
    2019-05-30
  • High level of serum hepcidin in the group of juniors training canoeing - preliminary report
    Justyna Przybyszewska, Michał Gośliński, Oliwia Rolirad, Andrzej Rakowski
    229-239
    2018-11-11
  • Vitamin C content in orange juices obtained by different methods
    Maria Kujawińska, Izabela Kawulok, Anna Szczyrba, Martina Grot, Agnieszka Bielaszka, Joanna Nieć-Leśniak, Mateusz Grajek
    253-267
    2022-06-24
  • Health behaviors of nurses in terms of nutrition and physical activity
    Danuta Sternal, Agata Studencka, Ewelina Bąk
    139-160
    2023-07-29
  • Night eating syndrome – characterization
    Dominik Olejniczak, Joanna Skonieczna, Wioleta Kitowska
    246-250
    2018-06-08
  • What do we know about the connection between gut microbiota and pain?
    Mateusz Lewandowski, Nikola Siekierko, Jakub Świętochowski, Wiktoria Kotusiewicz, Maja Żołnierek, Zuzanna Lubczyńska, Grzegorz Bienia, Yevheniia Popravko, Jakub Przeradzki, Jakub Kucharski
    62-68
    2023-04-13
  • Obesity problem students from Secondary School No 32 in Bydgoszcz
    Magdalena Wittbrodt, Marek Napierała, Rafał Gotowski
    76-97
    2017-02-01
  • Eating disorders among women of childbearing age
    Agnieszka Maria Bień, Agnieszka Pieczykolan
    381-391
    2017-02-28
  • The impact of diet on the inflammatory bowel disease course – a literature review
    Agnieszka Nowotarska, Gustaw Błaszczyński, Paweł Nojek, Wiktoria Pawlik, Mariusz Zimonczyk, Monika Zawół, Karolina Jaglarz, Maciej Kuca
    56049
    2024-11-16
  • The relationship between the diet, microelements, macronutrients and vitamins on the schizophrenia – literature analysis
    Magdalena Kozyra, Jakub Klas, Marta Szabat, Anna Maria Samoń-Drzewicka, Joanna Milanowska
    369-377
    2020-09-18
  • Cystic fibrosis - Ways to improve the quality of life of patients
    Kamila Świercz, Magdalena Majcher, Dominika Górska, Monika Majcher, Aleksandra Karwańska, Agata Pikulicka, Małgorzata Sierpień, Piotr Brzychczy, Aleksandra Kulbat, Mateusz Kulbat
    11-16
    2023-04-11
  • Źródła wiedzy i metody pielęgnacji wyglądu zewnętrznego wśród mieszkańców Polski Wschodniej = Sources of knowledge and appearance upkeep methods among residents of Eastern Poland
    Ewa Humeniuk, Olga Dąbska, Katarzyna Pawlikowska-Łagód, Katarzyna Oberda
    329-340
    2017-02-10
  • Health behaviors of people over 65 in the region of the Lublin Province
    Ewa Rudnicka-Drożak, Jakub Olszowy, Paula Jankowska, Krzysztof Jankowski
    451-466
    2018-07-21
  • An Overview of Surgical Strategies for Treating Obesity
    Aleksandra Jędrasek, Marta Barg, Julia Biały-Karbowniczek, Agata Bartela, Klaudia Wojtyła
    49887
    2024-04-15
  • The importance of nutrition in the course of celiac disease
    Jadwiga Janina Bednarek
    153-161
    2018-05-30
  • The relationship between the BMI value of children and the financial situation of families, as well as the age of children
    Wioletta Waksmańska, Bousława Kupczak-Wiśniowska
    56007
    2024-11-11
  • Health behaviors and health locus of control in patients with epilepsy
    Anna Staniszewska, Dominik Olejniczak, Marta Dąbrowska-Bender
    77-85
    2017-11-04
  • Diet as an element of pro-health style of life in the conditions of toxic environmental hazards
    Marcin Pasek, Barbara Wilk
    286-295
    2017-02-28
  • The impact of diet on gastroesophageal reflux disease in patients at an early age
    Marzena Agnieszka Humańska, Agata Ulenberg, Ktarzyna Betke, Grzegorz Ulenberg, Danuta Ponczek, Agnieszka Pluta, Monika Kowlaska, Miroslawa Felsmann
    226-234
    2018-05-20
  • Próba określenia wpływu terapii BEMER na wybrane wskaźniki krwi w ramach procesu odnowy biologicznej po wysiłku wytrzymałościowym. Studium przypadku
    Mariusz Posłuszny
    121-140
    2015-10-22
  • Pregnant women's diets and fatty acid intake - a study of the frequency of intake of products that are sources of fatty acids among women in the third trimester of pregnancy
    Martina Grot, Kinga Grabowska, Agnieszka Białek-Dratwa, Mateusz Grajek
    579-595
    2022-07-22
  • Zachowania zdrowotne kobiet w okresie menopauzalnym = The health behavior of women during menopausal period
    Magdalena Weber-Rajek, Marta Lubomska, Agnieszka Radzimińska, Ewelina Lulińska–Kuklik, Aleksander Goch, Walery Zukow
    151-162
    2016-02-27
  • An Overview of Modern Strategies for Treating Obesity
    Aleksandra Jędrasek, Marta Barg, Julia Biały-Karbowniczek, Agata Bartela, Klaudia Wojtyła
    49506
    2024-05-14
  • Mediterranean diet recommended not only in cardiovascular diseases
    Małgorzata Chudzińska, Łukasz Wołowiec, Walery Zukow, Władysław Sinkiewicz
    732-746
    2017-06-30
  • Aktywność fizyczna u młodzieży ponadgimnazjalnej Zespołu Szkół Chemicznych w Bydgoszczy = Physical activity at school youth team Chemical Schools in Bydgoszcz
    Agnieszka Pluta, Jolanta Jaczek–Kierzenkowska, Kamila Faleńczyk, Maria Budnik-Szymoniuk, Halina Basińska-Drozd, Wiesława Kujawa
    556-565
    2016-07-29
  • Assessment of knowledge about hypertension
    Paweł Węgorowski, Joanna Michalik, Zbigniew Buchcic, Andrzej Stanisławek, Renata Domżał-Drzewiecka
    873-887
    2017-07-31
  • The effect of intestinal microbiota on pregnancy and baby's health
    Justyna Wojcik, Aleksandra Obuchowska, Alicja Ozga, Arkadiusz Standyło, Karolina Obuchowska, Żaneta Kimber-Trojnar, Bożena Leszczyńska-Gorzelak
    803-810
    2020-09-27
  • The DHA supplementation during pregnancy: benefits and risks - review
    Justyna Dutkiewicz, Wiktoria Mączyńska, Michał Wijata , Anna Maria Wijata , Zuzanna Adriana Przybyłek-Stępień, Ryszard Bartosiński, Jan Szustak, Maria Kąpa, Bartosz Szepietowski, Jakub Marek Kaźmierczak, Ewelina Rycerz, Piotr Pasek
    58452
    2025-03-06
  • Factors influencing the length of the recovery period after blepharoplasty: a review of the latest data
    Maria Nieć, Zuzanna Olejarz, Karolina Nowak, Zuzanna Drygała, Julia Wyrwał, Zuzanna Zielińska, Magdalena Słowik, Karolina Nowak, Katarzyna Gierlach, Martyna Krasuska
    183-208
    2024-02-14
  • The influence of the Regulation of the Minister of Health on food product groups designated for sale in educational establishments on the health behaviours of students
    Monika Bieniak, Justyna Chałdaś-Majdańska, Marcin Stanisław Rząca, Katarzyna Kocka
    419-430
    2017-06-26
  • The role of antenatal education as a prevention of emerging disorders during pregnancy
    Elżbieta Janicka-Kubiak, Tomasz Kubiak, Agata Baranowska, Marek Bulsa, Żaneta Ciosek
    160-172
    2022-03-20
  • Comparative Analysis of Palliative Sedation and Euthanasia - a literature review
    Artur Bednarski, Aleksandra Krużel, Seweryn Ziajor, Piotr Sajdak, Justyna Tomasik, Marika Dębik, Marcel Stodolak, Łukasz Szydłowski, Klaudia Żurowska, Mikołaj Turski, Kamil Kłos
    182-198
    2024-02-22
  • Dietary catering and its effectiveness combined with physical exercise
    Karolina Juraszek, Zdzisława Kalisz, Joanna Krzyżaniak, Magda Kucharczuk, Barbara Molska
    138-152
    2019-08-16
  • Malnutrition of the oncological patient - diagnosis and prevention
    Małgorzata Nartowicz, Aleksandra Jaworska-Czerwińska, Sonia Nartowicz, Magda Kucharczuk
    269-276
    2018-08-17
  • Changing health behaviors under lockdown: the impact of the COVID-19 pandemic on adult physical activity and well-being
    Mateusz Grajek, Maria Kujawińska, Paulina Duszyńska, Martina Grot, Joanna Kobza
    277-285
    2022-07-02
  • The role of food and nutrition in the prevention and pathogenesis of chronic kidney disease
    Sylwia Wanda Uniejewska
    381-392
    2019-02-27
  • Assessment of nutrition and lifestyle of truck drivers
    Anna Mikulec, Marek Zborowski, Urszula Cisoń-Apanasewicz, Sonia Miczołek, Artur Plata, Karolina Mastalerz
    32-43
    2023-02-03
  • Comparison of eating habits between students of AWF Biała Podlaska and students of AWFiS Gdansk
    Mirosław Piątek, Krzysztof Byzdra, Janusz Mikołajczyk, Robert Stępniak
    1195-1214
    2017-07-31
  • Functional food in the primary prevention of cardiovascular diseases
    Anna Mikulec, Marek Zborowski, Agnieszka Klimczak
    848-863
    2022-07-28
  • Influence of selected food in the profilactice and treatment of osteoporosis
    Rafał Gorzyński, Justyna Kurek, Anna Gadomska, Justyna Molczyk-Sieńczak, Michał Garstka, Hanna Dominik, Zuzanna Czudy, Wojciech Pawęska, Marika Polatowska, Jan Radwański
    11-24
    2023-06-21
1 - 64 of 64 items
Up

Akademicka Platforma Czasopism

Najlepsze czasopisma naukowe i akademickie w jednym miejscu

apcz.umk.pl

Partners

  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Akademickie Towarzystwo Andragogiczne
  • Fundacja Copernicus na rzecz Rozwoju Badań Naukowych
  • Instytut Historii im. Tadeusza Manteuffla Polskiej Akademii Nauk
  • Instytut Kultur Śródziemnomorskich i Orientalnych PAN
  • Instytut Tomistyczny
  • Karmelitański Instytut Duchowości w Krakowie
  • Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Krośnie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych we Włocławku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia w Krośnie
  • Polska Fundacja Przemysłu Kosmicznego
  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • Polskie Towarzystwo Ludoznawcze
  • Towarzystwo Miłośników Torunia
  • Towarzystwo Naukowe w Toruniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Warszawski
  • Wojewódzka Biblioteka Publiczna - Książnica Kopernikańska
  • Wyższe Seminarium Duchowne w Pelplinie / Wydawnictwo Diecezjalne „Bernardinum" w Pelplinie

© 2021- Nicolaus Copernicus University Accessibility statement Shop