Przejdź do sekcji głównej Przejdź do głównego menu Przejdź do stopki
  • Zarejestruj
  • Zaloguj
  • Język
    • Čeština
    • Deutsch
    • English
    • Español (España)
    • Français (France)
    • Français (Canada)
    • Hrvatski
    • Italiano
    • Język Polski
    • Srpski
    • Українська
  • Menu
  • Strona domowa
  • Aktualny numer
  • Archiwum
  • O czasopiśmie
    • O czasopiśmie
    • Przesyłanie tekstów
    • Zespół redakcyjny
    • Polityka prywatności
    • Kontakt
  • Zarejestruj
  • Zaloguj
  • Język:
  • Čeština
  • Deutsch
  • English
  • Español (España)
  • Français (France)
  • Français (Canada)
  • Hrvatski
  • Italiano
  • Język Polski
  • Srpski
  • Українська

HERBALISM

Tom 5 Nr 1 (2019): HERBALISM
  • Strona domowa
  • /
  • Tom 5 Nr 1 (2019): HERBALISM
  1. Strona domowa /
  2. Archiwum /
  3. Tom 5 Nr 1 (2019): HERBALISM /
  4. Spis treści

Tom 5 Nr 1 (2019): HERBALISM

Spis treści

« Powrót

Artykuły

  • Zawartość polifenoli i aktywność przeciwutleniająca ekstraktów z Hyperici herba w zależności od miejsca zbioru
    Aleksandra Wasiak, Ilona Bodek, Agnieszka Zielińska, Katarzyna Paradowska
    7-16
    PDF
  • Ekstrakt z brzozy brodawkowatej Cortex Betulae, jako źródło substancji aktywnych biologicznie
    Magdalena Malinowska, Elżbieta Sikora, Jan Ogonowski
    17-31
    PDF
  • Właściwości przeciwutleniające wybranych herbat zielonych
    Bernadetta Bienia, Angelika Uram-Dudek, Magdalena Dykiel, Barbara Krochmal-Marczak, Barbara Sawicka
    32-40
    PDF
  • Polifenole owoców czarnego bzu – dietetyczne wsparcie terapii przeziębienia i grypy
    Katarzyna Paradowska, Angelika Uram-Dudek, Iwona Wawer
    41-49
    PDF
  • Arcydzięgiel litwor – właściwości i zastosowanie
    Agata Ściborowicz
    50-62
    PDF
  • Afrodyzjaki roślinne
    Irena Matławska
    63-76
    PDF
  • Rola substancji roślinnych w procesie odchudzania
    Krzysztof Błecha
    77-90
    PDF
  • Składniki ziołowe w innowacyjnych suplementach diety produkowanych przez firmę LEK-AM
    Danuta Jakubowska
    91-95
    PDF
  • Zastosowanie miodu pszczelego w kosmetologii
    Bogdan Kędzia, Elżbieta Hołderna-Kędra
    96-110
    PDF
  • Wpływ dostępu do zielonego wybiegu na jakość jaj spożywczych
    Magdalena Dykiel, Zofia Sokołowicz
    111-118
    PDF
  • Prawo do żywności a regulacje międzynarodowe
    Anna Słowik
    119-127
    PDF
  • Podlaska kolekcja roślin księżnej Anny Jabłonowskiej
    Iwona Arabas
    128-142

Wyszukiwanie

Wyszukiwanie

Przeglądaj

  • Indeks autorów
  • Lista archiwalnych numerów

Użytkownik

Użytkownik

Aktualny numer

  • Logo Atom
  • Logo RSS2
  • Logo RSS1

Informacje

  • dla czytelników
  • dla autorów
  • dla bibliotekarzy

Newsletter

Zapisz się Wypisz się

Język / Language

  • Čeština
  • Deutsch
  • English
  • Español (España)
  • Français (France)
  • Français (Canada)
  • Hrvatski
  • Italiano
  • Język Polski
  • Srpski
  • Українська
W górę

Akademicka Platforma Czasopism

Najlepsze czasopisma naukowe i akademickie w jednym miejscu

apcz.umk.pl

Partnerzy platformy czasopism

  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Akademickie Towarzystwo Andragogiczne
  • Fundacja Copernicus na rzecz Rozwoju Badań Naukowych
  • Instytut Historii im. Tadeusza Manteuffla Polskiej Akademii Nauk
  • Instytut Kultur Śródziemnomorskich i Orientalnych PAN
  • Instytut Tomistyczny
  • Karmelitański Instytut Duchowości w Krakowie
  • Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Krośnie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych we Włocławku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia w Krośnie
  • Polska Fundacja Przemysłu Kosmicznego
  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • Polskie Towarzystwo Ludoznawcze
  • Towarzystwo Miłośników Torunia
  • Towarzystwo Naukowe w Toruniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Warszawski
  • Wojewódzka Biblioteka Publiczna - Książnica Kopernikańska
  • Wyższe Seminarium Duchowne w Pelplinie / Wydawnictwo Diecezjalne „Bernardinum" w Pelplinie

© 2021- Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu Deklaracja dostępności Sklep wydawnictwa