Wpływ dostępu do zielonego wybiegu na jakość jaj spożywczych
Анотація
Celem przeprowadzonych badań była ocena wpływu systemu utrzymania (ściółkowego, wybiegowego i ekologicznego) na masę jaj oraz intensywność barwy żółtka. System wolnowybiegowy i ekologiczny sprzyja pozyskiwaniu jaj o intensywniejszej barwie żółtka i większej ich masie. Większa masa jaj, intensywniejsza barwa żółtka, świadczą o korzystnym wpływie dostępu do zielonego wybiegu na jakość jaj.
Downloads
The publisher's shop:
Опубліковано
2022-09-02
Як цитувати
1.
DYKIEL, Magdalena і SOKOŁOWICZ, Zofia. Wpływ dostępu do zielonego wybiegu na jakość jaj spożywczych. HERBALISM. Online. 2 Вересень 2022. Vol. 5, no. 1, pp. 111-118. [Accessed 8 Липень 2025].
Номер
Розділ
Artykuły
Ліцензія

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
Stats
Number of views and downloads: 410
Number of citations: 0