Wpływ dostępu do zielonego wybiegu na jakość jaj spożywczych
Resumen
Celem przeprowadzonych badań była ocena wpływu systemu utrzymania (ściółkowego, wybiegowego i ekologicznego) na masę jaj oraz intensywność barwy żółtka. System wolnowybiegowy i ekologiczny sprzyja pozyskiwaniu jaj o intensywniejszej barwie żółtka i większej ich masie. Większa masa jaj, intensywniejsza barwa żółtka, świadczą o korzystnym wpływie dostępu do zielonego wybiegu na jakość jaj.
Descargas
The publisher's shop:
Publicado
2022-09-02
Cómo citar
1.
DYKIEL, Magdalena y SOKOŁOWICZ, Zofia. Wpływ dostępu do zielonego wybiegu na jakość jaj spożywczych. HERBALISM. Online. 2 septiembre 2022. Vol. 5, no. 1, pp. 111-118. [Accessed 19 enero 2025].
Número
Sección
Artykuły
Licencia
Esta obra está bajo una licencia internacional Creative Commons Atribución-SinDerivadas 4.0.
Stats
Number of views and downloads: 291
Number of citations: 0