Wpływ dostępu do zielonego wybiegu na jakość jaj spożywczych
Résumé
Celem przeprowadzonych badań była ocena wpływu systemu utrzymania (ściółkowego, wybiegowego i ekologicznego) na masę jaj oraz intensywność barwy żółtka. System wolnowybiegowy i ekologiczny sprzyja pozyskiwaniu jaj o intensywniejszej barwie żółtka i większej ich masie. Większa masa jaj, intensywniejsza barwa żółtka, świadczą o korzystnym wpływie dostępu do zielonego wybiegu na jakość jaj.
Téléchargements
The publisher's shop:
Publié-e
2022-09-02
Comment citer
1.
DYKIEL, Magdalena et SOKOŁOWICZ, Zofia. Wpływ dostępu do zielonego wybiegu na jakość jaj spożywczych. HERBALISM. Online. 2 septembre 2022. Vol. 5, no. 1, pp. 111-118. [Accessed 8 juillet 2025].
Numéro
Rubrique
Artykuły
Licence

Cette œuvre est sous licence Creative Commons Attribution - Pas de Modification 4.0 International.
Stats
Number of views and downloads: 411
Number of citations: 0