Skip to main content Skip to main navigation menu Skip to site footer
  • Register
  • Login
  • Language
    • Čeština
    • Deutsch
    • English
    • Español (España)
    • Français (France)
    • Français (Canada)
    • Hrvatski
    • Italiano
    • Język Polski
    • Srpski
    • Українська
  • Menu
  • Home
  • Current
  • Archives
  • About
    • About the Journal
    • Submissions
    • Editorial Team
    • Privacy Statement
    • Contact
  • Register
  • Login
  • Language:
  • Čeština
  • Deutsch
  • English
  • Español (España)
  • Français (France)
  • Français (Canada)
  • Hrvatski
  • Italiano
  • Język Polski
  • Srpski
  • Українська

HERBALISM

Vol. 8 No. 1 (2022): HERBALISM
  • Home
  • /
  • Vol. 8 No. 1 (2022): HERBALISM
  1. Home /
  2. Archives /
  3. Vol. 8 No. 1 (2022): HERBALISM /
  4. Table of contents

Vol. 8 No. 1 (2022): HERBALISM

Table of contents

« Back

Artykuły

  • Quality assessment of saffron (Crocus sativus L.) with the use of spectroscopic methods
    Karolina Stolarek, Angelika Uram-Dudek, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
    6-26
    PDF (Język Polski)
  • The evaluation of the possibility of using nuclear magnetic resonance (NMR) in qualitative analysis of selected preservatives present in cosmetics
    Izabela Głaszczka, Katarzyna Paradowska
    27-44
    PDF (Język Polski)
  • Synergistic and antagonistic antioxidant effects in two-component mixtures of selected polyphenols and L-ascorbic acid
    Marta Głowacka, Agnieszka Zielińska
    45-58
    PDF (Język Polski)
  • Comparison of the capacity of moss extracts to chelate iron (II) ions and scavenge the free radical DPPH
    Sara Janowska
    59-72
    PDF (Język Polski)
  • Radioprotective effects of pine bark extracts
    Marcin Goss, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
    73-94
    PDF (Język Polski)
  • Influence of the term of establishment of plantations on the yield and quality of psyllium seeds (Plantago psyllium L.)
    Zuzanna Jakubowska, Anna Biernat, Ewa Osińska
    85-94
    PDF (Język Polski)
  • Lycopus europeus L., a plant with valuable health-promoting qualities
    Ewa Osińska, Daniel Zauski, Piotr Barczak, Wiesława Rosłon, Zuzanna Jakubowska
    95-104
    PDF (Język Polski)
  • Preferences for the culinary use of legumes in terms of their health-promoting properties
    Bernadetta Bienia, Anna Bogacz, Magdalena Dykiel, Barbara Krochmal-Marczak
    105-118
    PDF (Język Polski)
  • Anti-nutritional substances in selected agricultural plants
    Anna Sikorska, Marek Gugała, Krystyna Zarzecka, Łukasz Domański
    119-129
    PDF (Język Polski)
  • Color potato – grown yesterday, today, tomorrow
    Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Marek Gugała, Iwona Mystkowska
    130-139
    PDF (Język Polski)
  • Evaluation of selected quality parameters of honey
    Magdalena Dykiel, Edyta Rygiel, Barbara Krochmal-Marczak, Jolanta Baran
    140-151
    PDF (Język Polski)
  • Distribution of the azulene-containing and azulene-less forms of Achillea L. in the Czech Republic
    Janina Dąbrowska
    152-165
    PDF (Język Polski)
  • Herbs and post-COVID dietary supplements, The possibility of supporting the sick and convalescents
    Ewelina Włodarczyk
    166-182
    PDF (Język Polski)
  • Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) is a source of health-promoting substances
    Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka, Angelika Dadej, Beata Kosińska, Agnieszka Ginter
    183-190
    PDF (Język Polski)
  • Between a temple and a laboratory – the writings of abbess Hildegard from Bingen in modern fhytotherapy
    Sebastian FrÖhlich
    191-200
    PDF (Język Polski)

Search

Search

Browse

  • Browse Author Index
  • Issue archive

User

User

Current Issue

  • Atom logo
  • RSS2 logo
  • RSS1 logo

Information

  • For Readers
  • For Authors
  • For Librarians

Newsletter

Subscribe Unsubscribe

Language

  • Čeština
  • Deutsch
  • English
  • Español (España)
  • Français (France)
  • Français (Canada)
  • Hrvatski
  • Italiano
  • Język Polski
  • Srpski
  • Українська
Up

Akademicka Platforma Czasopism

Najlepsze czasopisma naukowe i akademickie w jednym miejscu

apcz.umk.pl

Partners

  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Akademickie Towarzystwo Andragogiczne
  • Fundacja Copernicus na rzecz Rozwoju Badań Naukowych
  • Instytut Historii im. Tadeusza Manteuffla Polskiej Akademii Nauk
  • Instytut Kultur Śródziemnomorskich i Orientalnych PAN
  • Instytut Tomistyczny
  • Karmelitański Instytut Duchowości w Krakowie
  • Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Krośnie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych we Włocławku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia w Krośnie
  • Polska Fundacja Przemysłu Kosmicznego
  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • Polskie Towarzystwo Ludoznawcze
  • Towarzystwo Miłośników Torunia
  • Towarzystwo Naukowe w Toruniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Warszawski
  • Wojewódzka Biblioteka Publiczna - Książnica Kopernikańska
  • Wyższe Seminarium Duchowne w Pelplinie / Wydawnictwo Diecezjalne „Bernardinum" w Pelplinie

© 2021- Nicolaus Copernicus University Accessibility statement Shop