Przejdź do sekcji głównej
Przejdź do głównego menu
Przejdź do stopki
Wpisz frazę
Szukaj
Zarejestruj
Zaloguj
Język
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
Menu
Strona domowa
Aktualny numer
Archiwum
O czasopiśmie
O czasopiśmie
Przesyłanie tekstów
Zespół redakcyjny
Polityka prywatności
Kontakt
Zarejestruj
Zaloguj
Język:
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
HERBALISM
Szukaj
Strona domowa
/
Szukaj
Strona domowa
/
Szukaj
Szukaj
Wyszukaj w artykułach
Filtry zaawansowane
Od
Rok
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Miesiąc
stycznia
lutego
marca
kwietnia
maja
czerwca
lipca
sierpnia
września
października
listopada
grudnia
Dzień
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Do
Rok
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Miesiąc
stycznia
lutego
marca
kwietnia
maja
czerwca
lipca
sierpnia
września
października
listopada
grudnia
Dzień
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Według autora
Szukaj
Wyniki wyszukiwania
Znaleziono 30 elementów.
Całkowita zawartość polifenoli i aktywność antyoksydacyjna nasion, kaszy i kiełków gryki
Joanna Chłopicka, Karolina Bonarska
112-118
2021-10-18
Aktywność antyoksydacyjna naparów z suszonych owoców bzu czarnego Sambucus nigra L.
Bernadetta Bienia, Małgorzata Mroczka, Angelika Uram-Dudek
7-16
2024-06-14
Analiza właściwości antyoksydacyjnych fermentowanych żywych octów owocowych
Angelika Uram-Dudek, Iwona Wajs, Katarzyna Paradowska
111-124
2023-06-16
Synergistyczne i antagonistyczne działanie przeciwutleniające w dwuskładnikowych mieszaninach wybranych polifenoli i kwasu L-askorbinowego
Marta Głowacka, Agnieszka Zielińska
45-58
2023-05-17
Całkowita zawartość polifenoli, flawonoidów i aktywność przeciwutleniająca ekstraktów z korzeni lukrecji gładkiej (Glycyrrhiza glabra L.)
Elżbieta Torbus, Katarzyna Paradowska
31-44
2023-05-10
Wpływ temperatury wody i czasu parzenia na właściwości antyoksydacyjne naparów z nagietka lekarskiego (Calendula officinalis L.)
Barbara Krochmal-Marczak, Anna Kiełtyka-Dadasiewicz
43-51
2021-12-08
Porównanie zdolności chelatowania jonów żelaza (II) i zmiatania wolnego rodnika DPPH przez ekstrakty z mchów
Sara Janowska
59-72
2023-05-17
Właściwości przeciwutleniające wybranych herbat zielonych
Bernadetta Bienia, Angelika Uram-Dudek, Magdalena Dykiel, Barbara Krochmal-Marczak, Barbara Sawicka
32-40
2022-09-02
Potencjał antyoksydacyjny wodnych ekstraktów z kwiatów roślin jagodowych
Agnieszka Wysokińska, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
95-110
2023-06-16
Zmiany właściwości antyoksydacyjnych ekstraktów z liści werbeny cytrynowej (Lippia citriodora (Palau) Kunth) w trakcie przechowywania
Małgorzata Stryjecka, Anna Kiełtyka-Dadasiewicz
119-124
2021-10-18
Ocena jakości szafranu (Crocus sativus L.) z wykorzystaniem metod spektroskopowych
Karolina Stolarek, Angelika Uram-Dudek, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
6-26
2023-05-17
Masłosz Parka Vitellaria paradoxa jako źródło cennego surowca kosmetycznego
Wiktoria Simka, Katarzyna Kowalik
83-94
2023-06-16
Wpływ hesperydyny na rozwój stresu oksydacyjnego w sercu szczurów z cukrzycą typu 1
Piotr Bramora, Maria Zych, Weronika Borymska, Ilona Kaczmarczyk-Żebrowska
50-66
2023-06-16
Mącznica lekarska Arctostaphylos uva-ursi (L.) Spreng. – potencjał terapeutyczny oraz zastosowanie w medycynie i kosmetologii
Aleksandra Zoń, Barbara Bacler-Żbikowska
78-92
2024-06-14
Radioprotekcyjne właściwości ekstraktów z kory sosny
Marcin Goss, Iwona Wawer, Katarzyna Paradowska
73-94
2023-05-17
Zastosowanie miodu pszczelego w kosmetologii
Bogdan Kędzia, Elżbieta Hołderna-Kędra
96-110
2022-09-02
Zawartość polifenoli i aktywność przeciwutleniająca ekstraktów z Hyperici herba w zależności od miejsca zbioru
Aleksandra Wasiak, Ilona Bodek, Agnieszka Zielińska, Katarzyna Paradowska
7-16
2022-09-02
Porównanie jakości herbatek miętowych dostępnych w sieci handlowej
Anna Sokół-Łętowska, Alicja Z. Kucharska
32-43
2022-12-08
Aronia: superowoc i czarny polski skarb
Iwona Wawer
149-158
2024-06-14
Dynamika zmian zawartości barwników betalainowych i suchej masy podczas przechowywania buraków ćwikłowych (Beta vulgaris L.)
Zofia Nizioł-Łukaszewska, Dominika Furman-Toczek, Martyna Zagórska-Dziok
31-42
2021-12-08
Porównanie właściwości kosmetycznych i dermatologicznych ekstraktu oraz fermentu z owoców rokitnika zwyczajnego otrzymanego w procesie fermentacji z wykorzystaniem grzyba herbacianego kombuchy
Aleksandra Ziemlewska, Katarzyna Klimczak, Martyna Zagórska-Dziok, Zofia Nizioł-Łukaszewska
67-82
2023-06-16
Aktywność biologiczna substancji zawartych w mszakach
Sara Janowska
20-31
2022-12-08
Lecznicze właściwości Cynara scolymus? Krytyczny przegląd dowodów i molekularnych mechanizmów działania
Jan Zadworny
93-104
2024-06-14
Bakuchiol: następca retinolu
Mateusz Grzelecki, Natalia Tyburc, Katarzyna Paradowska
129-142
2023-05-10
Ocena właściwości promieniochronnych wybranych ekstraktów roślinnych
Aleksandra Grabowska
65-75
2022-12-08
1 - 25 z 30 elementów
1
2
>
>>