Skip to main content Skip to main navigation menu Skip to site footer
  • Register
  • Login
  • Language
    • English
    • Deutsch
    • Język Polski
    • Español (España)
    • Italiano
    • Français (Canada)
    • Čeština
    • Français (France)
    • Hrvatski
    • Srpski
    • Українська
  • Menu
  • Home
  • Current
  • Archives
  • Announcements
  • About
    • About the Journal
    • Submissions
    • Editorial Team
    • Privacy Statement
    • Contact
  • Register
  • Login
  • Language:
  • English
  • Deutsch
  • Język Polski
  • Español (España)
  • Italiano
  • Français (Canada)
  • Čeština
  • Français (France)
  • Hrvatski
  • Srpski
  • Українська

Lodz Ethnographic Studies

Vol. 54 (2015): Culinaries, The
  • Home
  • /
  • Vol. 54 (2015): Culinaries, The
  1. Home /
  2. Archives /
  3. Vol. 54 (2015): Culinaries, The

Vol. 54 (2015): Culinaries, The

					View Vol. 54 (2015): Culinaries, The
Table of contents
Vol. 54 (2015): Culinaries, The
Sunday, Feb 12, 2017
red. tematyczni: Grażyna Ewa Karpińska i Aleksandra Krupa-Ławrynowicz
Download files of this issue:
PDF (Język Polski)
This issue table of contents
Contents
1-5
PDF (Język Polski)
Dissertations
The Realm of Things Culinary. Anthropological Recipes
Ewa Nowina-Sroczyńska
6-19
PDF
Food Expenses in the Rhythm of Daily Life. An Analysis of Household Accounts
Katarzyna Orszulak-Dudkowska
20-32
PDF
When Salt Turns Bitter and the Tablecloth Must Be Blue. On Food in Autism
Aleksandra Rzepkowska
33-51
PDF
Celluloid Flavours. A Brief History of Food in Film
Aleksandra Drzał-Sierocka
52-70
PDF
Common and Foxtail Millet in Dietetics, Culinary Art and Therapeutic Procedures of the Antiquity and Early Byzantium
Maciej Kokoszko, Krzysztof Jagusiak, Zofia Rzeźnicka
71-104
PDF
Fieldworks
On the Appetite Trail
Grażyna Ewa Karpińska
106-123
PDF
Tasty Events. On Culinary Events in the Silesian Voivodeship
Dorota Świtała-Trybek
124-143
PDF
Comments and discussions
The Taste Remembered. On the Extraordinary Testimony of the Women from Terezín
Aleksandra Krupa-Ławrynowicz
145-163
PDF
Researchers of Culture Confronted with the “Treasures of Culinary Heritage” in Upper Silesia as Described in the Most Recent Cookbooks
Teresa Smolińska
164-194
PDF

Search

Search

Browse

  • Browse Author Index
  • Issue archive

User

User

Current Issue

  • Atom logo
  • RSS2 logo
  • RSS1 logo

Newsletter

Subscribe Unsubscribe

Language

  • English
  • Deutsch
  • Język Polski
  • Español (España)
  • Italiano
  • Français (Canada)
  • Čeština
  • Français (France)
  • Hrvatski
  • Srpski
  • Українська
Up

Akademicka Platforma Czasopism

Najlepsze czasopisma naukowe i akademickie w jednym miejscu

apcz.umk.pl

Partners

  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Akademickie Towarzystwo Andragogiczne
  • Fundacja Copernicus na rzecz Rozwoju Badań Naukowych
  • Instytut Historii im. Tadeusza Manteuffla Polskiej Akademii Nauk
  • Instytut Kultur Śródziemnomorskich i Orientalnych PAN
  • Instytut Tomistyczny
  • Karmelitański Instytut Duchowości w Krakowie
  • Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Krośnie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych we Włocławku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia w Krośnie
  • Polska Fundacja Przemysłu Kosmicznego
  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • Polskie Towarzystwo Ludoznawcze
  • Towarzystwo Miłośników Torunia
  • Towarzystwo Naukowe w Toruniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Warszawski
  • Wojewódzka Biblioteka Publiczna - Książnica Kopernikańska
  • Wyższe Seminarium Duchowne w Pelplinie / Wydawnictwo Diecezjalne „Bernardinum" w Pelplinie

© 2021- Nicolaus Copernicus University Accessibility statement Shop