Salta al contenuto principale
Salta al menu principale di navigazione
Vai all'ultima uscita
Salta al piè di pagina del sito
Start typing
Cerca
Registrazione
Login
Language
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
Menu
Home
Ultimo fascicolo
Archivi
Info
Sulla rivista
Proposte
Comitato Scientifico ed Editoriale
Dichiarazione sulla privacy
Contatti
Registrazione
Login
Language:
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
HERBALISM
Sulla rivista
Ultimo numero
Visualizza tutte le uscite
Table of contents
V. 10 N. 1 (2024): HERBALISM
Friday, Jun 14, 2024
The publisher's shop:
Go to shop
This issue table of contents
Artykuły
Aktywność antyoksydacyjna naparów z suszonych owoców bzu czarnego Sambucus nigra L.
Bernadetta Bienia, Małgorzata Mroczka, Angelika Uram-Dudek
7-16
PDF (Język Polski)
Zawartość wybranych składników odżywczych w różnych częściach liści aloesu zwyczajnego (Aloe vera (L.) Burm. f.)
Jolanta Różańska
17-28
PDF (Język Polski)
Zawartość wybranych metali w owocnikach boczniaka ostrygowatego (Pleurotus ostreatus)
Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka, Barbara Krochmal-Marczak, Tomasz Cebulak, Katarzyna Piądłowska, Viola Vambol, Izabela Betlej
29-39
PDF (Język Polski)
Wpływ marynowania mięsa wieprzowego z wykorzystaniem fermentowanych niepasteryzowanych octów na jego właściwości reologiczne
Magdalena Dykiel, Angelika Uram-Dudek, Iwona Wajs
40-53
PDF (Język Polski)
The influence of nitrogen fertilizer treated with low-temperature, low-pressure glow plasma on the growth and quality of selected species
Wojciech Ciesielski, Tomasz Girek, Wiktor Oszczęda, Zdzisław Oszczęda, Elżbieta Pisulewska, Piotr Tomasik
54-66
PDF (Język Polski)
Jagoda kamczacka (Lonicera caerulea L. var. kamtschatica Sevast.) – nowe (?) źródło cennych substancji
Anna Sokół-Łętowska, Alicja Z. Kucharska
67-77
PDF (Język Polski)
Mącznica lekarska Arctostaphylos uva-ursi (L.) Spreng. – potencjał terapeutyczny oraz zastosowanie w medycynie i kosmetologii
Aleksandra Zoń, Barbara Bacler-Żbikowska
78-92
PDF (Język Polski)
Lecznicze właściwości Cynara scolymus? Krytyczny przegląd dowodów i molekularnych mechanizmów działania
Jan Zadworny
93-104
PDF (Język Polski)
Medyczne zastosowanie preparatów Ginkgo biloba – wskazania, zagrożenia i regulacje
Aleksandra Łach, Marcin Skorupa, Łukasz Marczyk, Bartłomiej Cytlau
105-117
PDF (Język Polski)
Prozdrowotne właściwości gryki zwyczajnej (Fagopyrum esculentum Moench)
Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Marek Gugała, Iwona Mystkowska
118-126
PDF (Język Polski)
Właściwości odżywcze owsa i jego przetworów
Agnieszka Ginter, Krystyna Zarzecka, Marek Gugała, Iwona Mystkowska
127-137
PDF (Język Polski)
Wartość odżywcza i prozdrowotna zbóż bezglutenowych
Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Iwona Mystkowska
138-148
PDF (Język Polski)
Aronia: superowoc i czarny polski skarb
Iwona Wawer
149-158
PDF (Język Polski)
Proso włoskie (Setaria italica L.) – relikt czy skarb?
Ewa Plażuk, Iwona Mystkowska, Beata Kosińska, Aleksandra Dmitrowicz
159-172
PDF (Język Polski)
Search
Search
Enter search query
Cerca
Browse
Scorri l'indice per Autori
Issue archive
User
User
Nome utente
*
Obbligatorio
Password
*
Obbligatorio
Remember me
Entra
Ultimo numero
Informazioni
per i lettori
Per gli autori
Per i bibliotecari
Newsletter
Subscribe
Unsubscribe
Lingua
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська