Salta al contenuto principale
Salta al menu principale di navigazione
Salta al piè di pagina del sito
Start typing
Cerca
Registrazione
Login
Language
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
Menu
Home
Ultimo fascicolo
Archivi
Info
Sulla rivista
Proposte
Comitato Scientifico ed Editoriale
Dichiarazione sulla privacy
Contatti
Registrazione
Login
Language:
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
HERBALISM
V. 2 N. 1 (2016)
Home
/
V. 2 N. 1 (2016)
Home
/
Archivi
/
V. 2 N. 1 (2016)
/
Table of contents
V. 2 N. 1 (2016)
Table of contents
« Back
Artykuły
Tokotrienole – mniej znana strona witaminy E
Stanisław Witkowski
7-21
PDF (Język Polski)
Znaczenie witaminy C dla organizmu człowieka
Katarzyna Zawada
22-34
PDF (Język Polski)
Witamina D – składnik o wielostronnym działaniu
Joanna J. Sajkowska-Kozielewicz, Katarzyna Paradowska
35-58
PDF (Język Polski)
Jakość mikrobiologiczna suszonych kwiatów: dziewanny wielkokwiatowej (Verbascum densiflorum bertol.), bzu czarnego (Sambucus nigra L.) oraz wiązówki błotnej (Filipendula ulmaria L.)
Małgorzata Stryjecka
59-66
PDF (Język Polski)
Analiza zawartości flawonoidów i kwasów fenolowych o działaniu leczniczym w koniczynie inkarnatce (Trifolium incarnatumL.)
Magdalena Majcher, Joanna Rataj, Weronika Wojnar, Maria Zych, Jerzy Bukowczan, Marlena Zagwożdżon, Justyna Petelewicz, Ilona Kaczmarczyk-Sedlak
67-81
PDF (Język Polski)
Zastosowanie ekstraktu z kory dębu pozyskanego w warunkach nadkrytycznego CO2 jako składnika kompozycji myjących
Elżbieta Sikora, Agnieszka Łach, Jan Ogonowski
82-88
PDF (Język Polski)
Wykorzystanie kozieradki pospolitej (Trigonella foenum-graecum L.) w zielarstwie i fitoterapii
Magdalena Kilar, Janusz Kilar
89-106
PDF (Język Polski)
Walory smakowo-zapachowe niementolowych odmian mięt (Mentha Sp.)
Anna Kiełtyka-Dadasiewicz, Aleksandra Kubat-Sikorska
107-116
PDF (Język Polski)
Mięta pieprzowa (Mentha piperita L.) – roślina zielarska o różnorodnych właściwościach biologicznych i leczniczych
Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka, Alicja Baranowska, Marek Gugała
117-127
PDF (Język Polski)
Wpływ właściwości genetycznych na zawartość wybranych składników mineralnych w bulwach Helianthus tuberosus L.
Dominika Skiba, Barbara Sawicka
128-137
PDF (Język Polski)
Możliwości wykorzystania ziarna owsa w diecie człowieka
Renata Tobiasz-Salach, Barbara Krochmal-Marczak
138-145
PDF (Język Polski)
Wartość odżywcza pszenicy orkiszowej (Triticum spelta L.) uprawianej na Podkarpaciu
Barbara Krochmal-Marczak, Barbara Sawicka
146-159
PDF (Język Polski)
Znaczenie nawłoci (Solidago) w fitoterapii
Henryk Różański, Łukasz Bobak, Tadeusz Trziszka
160-173
PDF (Język Polski)
O Erneście Michalskim – róża i witamina C
Izabela Michalska
174-179
PDF (Język Polski)
Search
Search
Enter search query
Cerca
Browse
Scorri l'indice per Autori
Issue archive
User
User
Nome utente
*
Obbligatorio
Password
*
Obbligatorio
Remember me
Entra
Ultimo numero
Informazioni
per i lettori
Per gli autori
Per i bibliotecari
Newsletter
Subscribe
Unsubscribe
Lingua
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська