Przejdź do sekcji głównej
Przejdź do głównego menu
Przejdź do stopki
Wpisz frazę
Szukaj
Zarejestruj
Zaloguj
Język
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
Menu
Strona domowa
Aktualny numer
Archiwum
O czasopiśmie
O czasopiśmie
Przesyłanie tekstów
Zespół redakcyjny
Polityka prywatności
Kontakt
Zarejestruj
Zaloguj
Język:
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
HERBALISM
Tom 2 Nr 1 (2016)
Strona domowa
/
Tom 2 Nr 1 (2016)
Strona domowa
/
Archiwum
/
Tom 2 Nr 1 (2016)
/
Spis treści
Tom 2 Nr 1 (2016)
Spis treści
« Powrót
Artykuły
Tokotrienole – mniej znana strona witaminy E
Stanisław Witkowski
7-21
PDF
Znaczenie witaminy C dla organizmu człowieka
Katarzyna Zawada
22-34
PDF
Witamina D – składnik o wielostronnym działaniu
Joanna J. Sajkowska-Kozielewicz, Katarzyna Paradowska
35-58
PDF
Jakość mikrobiologiczna suszonych kwiatów: dziewanny wielkokwiatowej (Verbascum densiflorum bertol.), bzu czarnego (Sambucus nigra L.) oraz wiązówki błotnej (Filipendula ulmaria L.)
Małgorzata Stryjecka
59-66
PDF
Analiza zawartości flawonoidów i kwasów fenolowych o działaniu leczniczym w koniczynie inkarnatce (Trifolium incarnatumL.)
Magdalena Majcher, Joanna Rataj, Weronika Wojnar, Maria Zych, Jerzy Bukowczan, Marlena Zagwożdżon, Justyna Petelewicz, Ilona Kaczmarczyk-Sedlak
67-81
PDF
Zastosowanie ekstraktu z kory dębu pozyskanego w warunkach nadkrytycznego CO2 jako składnika kompozycji myjących
Elżbieta Sikora, Agnieszka Łach, Jan Ogonowski
82-88
PDF
Wykorzystanie kozieradki pospolitej (Trigonella foenum-graecum L.) w zielarstwie i fitoterapii
Magdalena Kilar, Janusz Kilar
89-106
PDF
Walory smakowo-zapachowe niementolowych odmian mięt (Mentha Sp.)
Anna Kiełtyka-Dadasiewicz, Aleksandra Kubat-Sikorska
107-116
PDF
Mięta pieprzowa (Mentha piperita L.) – roślina zielarska o różnorodnych właściwościach biologicznych i leczniczych
Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka, Alicja Baranowska, Marek Gugała
117-127
PDF
Wpływ właściwości genetycznych na zawartość wybranych składników mineralnych w bulwach Helianthus tuberosus L.
Dominika Skiba, Barbara Sawicka
128-137
PDF
Możliwości wykorzystania ziarna owsa w diecie człowieka
Renata Tobiasz-Salach, Barbara Krochmal-Marczak
138-145
PDF
Wartość odżywcza pszenicy orkiszowej (Triticum spelta L.) uprawianej na Podkarpaciu
Barbara Krochmal-Marczak, Barbara Sawicka
146-159
PDF
Znaczenie nawłoci (Solidago) w fitoterapii
Henryk Różański, Łukasz Bobak, Tadeusz Trziszka
160-173
PDF
O Erneście Michalskim – róża i witamina C
Izabela Michalska
174-179
PDF
Wyszukiwanie
Wyszukiwanie
Wpisz wyszukiwaną frazę
Szukaj
Przeglądaj
Indeks autorów
Lista archiwalnych numerów
Użytkownik
Użytkownik
Nazwa użytkownika (np. jankowalski)
*
Wymagane
Hasło (dozwolone małe litery i cyfry)
*
Wymagane
Zapamiętaj mnie
Zaloguj się
Aktualny numer
Informacje
dla czytelników
dla autorów
dla bibliotekarzy
Newsletter
Zapisz się
Wypisz się
Język / Language
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Hrvatski
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська