Skip to main content
Skip to main navigation menu
Skip to site footer
Start typing
Traži
Registracija
Prijava
Language
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
Hrvatski
Menu
Home
Trenutni broj
Archives
O časopisu
Prijave priloga
Časopis uređuju
Kontakt
Registracija
Prijava
Language:
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
Hrvatski
Literatura Ludowa. Journal of Folklore and Popular Culture
Br. 4-5 (2019): Literatura Ludowa
Home
/
Br. 4-5 (2019): Literatura Ludowa
Home
/
Archives
/
Br. 4-5 (2019): Literatura Ludowa
/
Table of contents
Br. 4-5 (2019): Literatura Ludowa
Table of contents
« Back
Wstęp. Profesora Jana Adamowskiego droga z Podlasia w świat
Katarzyna Smyk
3-4
PDF (Język Polski)
Articles
Pierwiastki folklorystyczne w słowackiej poezji miłosnej okresu baroku – wybrane zagadnienia
Monika Sagało
5-15
PDF (Język Polski)
Legowanie na Lubelszczyźnie. Współczesne odkrycia i kontynuacje lokalnej praktyki muzycznej
Agata Kusto
16-28
PDF (Język Polski)
Wokół kultury ludowej w szkole (na przykładzie wybranych tekstów literackich)
Małgorzata Latoch-Zielińska
29-42
PDF (Język Polski)
Między „kulturą drzewa oliwnego” a „kulturą Lexusa”: typy duchowości w e-życzeniach
Anna Brzozowska-Krajka
42-52
PDF (Język Polski)
Święty wieczór w obrzędowości dorocznej Ukraińców Bojkowszczyzny: tradycja ludowa i pamięć przesiedleńców
Oleksandr Kolomyichuk
53-72
PDF (Język Polski)
Cene u-rene – żydowska Biblia dla kobiet – pomiędzy tradycją biblijną a ludową pobożnością (na przykładzie księgi Bereszit)
Agata Rybińska
73-83
PDF (Język Polski)
Trudniejsza Arkadia – wizja natury w gwarowej poezji gorczańskiej poetki Antoniny Zachary-Wnękowej
Anna Mlekodaj
84-94
PDF (Język Polski)
Kupno i sprzedaż zwierząt domowych w polskiej kulturze ludowej
Olga Kielak
95-108
PDF (Język Polski)
Reviews and Discussions
Tradycyjna i współczesna kuchnia mieszkańców dawnej Puszczy Sando-mierskiej w badaniach Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej
Robert Lipelt
109-115
PDF (Język Polski)
Dziedzictwo kulinarne Śląska w badaniach Doroty Świtały-Trybek oraz Lidii Przymuszały
Dominik Orłowski
116-118
PDF (Język Polski)
Search
Search
Enter search query
Traži
Browse
Kazalo autora
Issue archive
User
User
Korisničko ime
*
Obavezno
Lozinka
*
Obavezno
Remember me
Prijava
Trenutni broj
Informacije
Za čitatelje
Za autore
Za knjižničare
Newsletter
Subscribe
Unsubscribe
Jezik / Language
Čeština
Deutsch
English
Español (España)
Français (France)
Français (Canada)
Italiano
Język Polski
Srpski
Українська
Hrvatski