Traditional and Modern Cuisine of the Inhabitants of the Former Sandomierz Primeval Forest in the Research of the Folk Culture Museum in Kolbuszowa
DOI:
https://doi.org/10.12775/LL.4-5.2019.009Abstract
Review:
Puszcza Sandomierska od kuchni. Między tradycją a współczesnością, pod red. K. Smyk, T. Pudłockiego, I. Wodzińskiej, Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej, Kolbuszowa 2017.
References
ADAMOWSKI, J., TYMOCHOWICZ, M. (red.) (2018). Dziedzictwo kulinarne w kontekstach tradycyjnych i współczesnych. Lublin: Muzeum Lubelskie w Lublinie.
CYBULSKI, N. (1984). Próba badań nad żywieniem się ludu wiejskiego w Galicji. Kraków: Towarzystwo Opieki Zdrowia.
FRANASZEK, P. (1992). Informator statystyczny do dziejów społeczno-gospodarczych Galicji. Rolnictwo w Galicji w dobie autonomii. Część I. Madurowicz-Urbańska, H. (red.). Produkcja roślinna. Kraków–Warszawa: Uniwersytet Jagiel-oński, Polskie Towarzystwo Statystyczne.
FRANASZEK, P. (2016). Dieta chłopów galicyjskich na przełomie XIX i XX wieku. „Roczniki Dziejów Społecznych i Gospodarczych”, t. LXXVI, 289-313.
KOWALSKA-LEWICKA, A. (red.), (1973). Pożywienie ludności wiejskiej. Praca zbiorowa. Kraków: Muzeum Etnograficzne.
LIPELT, R. (2018). Pożywienie ludności wiejskiej na pograniczu polsko-ruskim w końcu XIX wieku.
W: Adamowski J., Tymochowicz M. (red.). Dziedzictwo kulinarne w kontekstach tradycyjnych i współczesnych (s. 122-136). Lublin: Muzeum Lubelskie w Lublinie.
SMYK, K., PUDŁOCKI, T., WODZIŃSKA, I. (red.), (2017). Puszcza Sandomierska od kuchni. Między tradycją a współczesnością. Kolbuszowa: Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej.
SOBCZAK, T. (1986). Konsumpcja żywnościowa chłopska w Królestwie Polskim w 2 połowie XIX i w początkach XX wieku. Wrocław: Zakład Narodowy im. Ossolińskich.
STOLIČNA, R., DROŻDŻ, A. (red.), (2010). Historie kuchenne. Rola i znaczenie pożywienia w kul-turze. Cieszyn–Katowice–Brno: Uniwersytet Śląski.
SZROMBA-RYSOWA, Z., (1988). Przy wspólnym stole z obyczajowości współczesnej wsi karpackiej. Wrocław: Zakład Narodowy im. Ossolińskich.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
1. The authors give the publisher (Polish Ethnological Society) non-exclusive license to use the work in the following fields:a) recording of a Work / subject of a related copyright;
b) reproduction (multiplication) Work / subject of a related copyright in print and digital technique (ebook, audiobook);
c) marketing of units of reproduced Work / subject of a related copyright;
d) introduction of Work / object of related copyright to computer memory;
e) dissemination of the work in an electronic version in the formula of open access under the Creative Commons license (CC BY - ND 3.0).
2. The authors give the publisher the license free of charge.
3. The use of the work by publisher in the above mentioned aspects is not limited in time, quantitatively nor territorially.
Stats
Number of views and downloads: 466
Number of citations: 0