Humanities
Skip to main content Skip to main navigation menu Skip to site footer
  • Register
  • Login
  • Menu
  • Home
  • Current
  • Archives
  • Announcements
  • About
    • About the Journal
    • Submissions
    • Editorial Team
    • Privacy Statement
    • Contact
  • Register
  • Login

Journal of Education, Health and Sport

Search
  • Home
  • /
  • Search
  1. Home /
  2. Search

Search

Advanced filters
Published After
Published Before

Search Results

Found 8 items.
  • Characteristics of carotenoids and their use in the cosmetics industry
    Marzena Teresa Baran, Paulina Miziak, Katarzyna Bonio
    192-196
    2020-07-23
  • Związki biologicznie aktywne obecne w bioolejach roślinnych = Bioactive compounds of plant bio-oils
    Grzegorz Dąbrowski, Iwona Zofia Konopka
    301-308
    2016-07-14
  • Frakcja lipidowa i białkowa nasion konopi siewnych (C. sativa L.) oraz jej korzystny wpływ na zdrowie człowieka = Lipid and protein fraction of hemp seed (C. sativa L.) and its beneficial influence on human health
    Grzegorz Dąbrowski, Marta Natalia Skrajda
    357-366
    2016-09-10
  • Miąższ dyni jako surowiec do otrzymywania naturalnych produktów kandyzowanych = Pumpkin pulp as raw material for natural candied products
    Beata Roszkowska, Beata Piłat
    127-140
    2015-09-01
  • Związek między profilem składników bioaktywnych a potencjałem antyoksydacyjnym ziarna w zależności od gatunku pszenicy i warunków uprawy = The relationship between profile of bioactive compounds and antioxidant potential of grain depending on the species of wheat and growing conditions
    Marta Natalia Skrajda, Iwona Zofia Konopka
    309-318
    2016-07-14
  • Vitamin A - potential anticancer weapon
    Natalia Aleksandra Popławska, Justyna Śliz, Marta Skorupska, Magdalena Joanna Czeczotka, Krzysztof Woźniak
    51511
    2024-05-30
  • Wybrane składniki diety w profilaktyce najczęściej występujących nowotworów w Polsce – przegląd aktualnych wyników badań = Selected components of the diet in the prevention of the most common cancers in Poland - overview of current research results
    Maciej Putowski, Marta Piróg, Olga Padała, Halina Piecewicz-Szczęsna, Walery Zukow
    73-84
    2015-08-07
  • Phenolic compounds and antioxidant activity of edible flowers
    Marta Natalia Skrajda
    946-956
    2017-08-31
1 - 8 of 8 items
Up

Akademicka Platforma Czasopism

Najlepsze czasopisma naukowe i akademickie w jednym miejscu

apcz.umk.pl

Partners

  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Akademickie Towarzystwo Andragogiczne
  • Fundacja Copernicus na rzecz Rozwoju Badań Naukowych
  • Instytut Historii im. Tadeusza Manteuffla Polskiej Akademii Nauk
  • Instytut Kultur Śródziemnomorskich i Orientalnych PAN
  • Instytut Tomistyczny
  • Karmelitański Instytut Duchowości w Krakowie
  • Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Krośnie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych we Włocławku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia w Krośnie
  • Polska Fundacja Przemysłu Kosmicznego
  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • Polskie Towarzystwo Ludoznawcze
  • Towarzystwo Miłośników Torunia
  • Towarzystwo Naukowe w Toruniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Warszawski
  • Wojewódzka Biblioteka Publiczna - Książnica Kopernikańska
  • Wyższe Seminarium Duchowne w Pelplinie / Wydawnictwo Diecezjalne „Bernardinum" w Pelplinie

© 2021- Nicolaus Copernicus University Accessibility statement Shop