Skip to main content Skip to main navigation menu Skip to site footer
  • Register
  • Login
  • Menu
  • Home
  • Current
  • Archives
  • About
    • About the Journal
    • Submissions
    • Editorial Team
    • Privacy Statement
    • Contact
  • Register
  • Login

Eastern European Countryside

Bridging Food Studies
  • Home
  • /
  • Bridging Food Studies
  1. Home /
  2. Archives /
  3. Vol. 22 (2016): Eastern European Countryside /
  4. Reviews and information

Bridging Food Studies

Authors

  • Wojciech Goszczyński Institute of Sociology, Nicolaus Copernicus University

DOI:

https://doi.org/10.12775/eec-2016-0013

Keywords

rural sociology, rural areal, food studies, review

Abstract

David Goodman, Melanie Dupuis, Michael Goodman, Alternative Food Networks: Knowledge, Practice and Politics, Rutledge, 2014, 308 pp.

References

Bilewicz, A., Śpiewak, R., 2015. Enclaves of Activism and Taste. Polish consumer cooperatives as alternative food networks. Socio.hu 3, Available at: http://www. socio.hu/uploads/files/2015en_food/bilewicz.pdf.

Buttel, F., 2006. Sustaining the unsustainable: agro-food systems and environment in the modern world.

Gorlach, K., Adamski, T., 2010. One tradition, many recepices: social networks and local food production – the ocypek cheese case. In: Naming food after places: food relocation and knowledge dynamics in rural development, Authors: Maria Fonte, Apostolos G. Papadopoulos).

Florida, R., 2002. The Rise of the Creative Class. And how it’s Transforming Work, Leisure and Everyday Life, Basic Books.

Fonte, M., 2013. Reflexive Localism: Toward a Theoretical Foundation of Integrative Food Politics. International Journal of Sociology of Agriculture and Food 20(3), Available at: http://www.ijsaf.org/contents/20-3/fonte/index.html.

Hassanein, N., 2013. Practicing food democracy: a pragmatic politics of transformation, Journal of Rural Studies 19.

Jęczmyk, A. 2015. Traditional and regional food products as part of the development of agritourism farms. In: Innovation of Rural Tourism and New Opportunities of Employment on Rural Areas Author: Wioletta Kamińska, PAN KPZG).

Lockie, S., 2002. The invisible mouth: mobilizng the consumer in food production – consumption networks. Sociologia Ruralis 42.

Massey. D., 2005. For Space, Sage.

Marsden, T., 2003. The condition of Rural Sustainability. Royal van Gorcum (chapter published in Handbook of Rural Studies, Authors: Paul Cloke, Terry Marsden, Patrick Mooney, Sage).

Potkańska, D., 2013, Zmierzch epoki tradycyjnego konsumenta, czyli jak wspólne zakupy ekologicznej żywności kształtują tożsamość młodych Polaków. Odradzający się ruch żywieniowy kooperatyw spożywczych w Polsce – przykład Warszawy [Dawn of traditional consumerism: how community provisions shaped youth Poles identity – case study of Warsaw cooperative movements]. In: A. Drzał- Sierocka, W garnku kultury: Rozważania nad jedzeniem w przestrzeni społeczno kulturowej [Stiring culture and cuisine: rethinking food in socio-cultural space].

Schatzki, T., 2002., The site of the social. Pensylvania State University.

Additional Files

  • pdf

Published

2024-04-23

How to Cite

1.
GOSZCZYŃSKI, Wojciech. Bridging Food Studies. Eastern European Countryside. Online. 23 April 2024. Vol. 22, p. 261 – 270. [Accessed 7 July 2025]. DOI 10.12775/eec-2016-0013.
  • ISO 690
  • ACM
  • ACS
  • APA
  • ABNT
  • Chicago
  • Harvard
  • IEEE
  • MLA
  • Turabian
  • Vancouver
Download Citation
  • Endnote/Zotero/Mendeley (RIS)
  • BibTeX

Issue

Vol. 22 (2016): Eastern European Countryside

Section

Reviews and information

License

Copyright (c) 2024 Wojciech Goszczyński

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.

Stats

Number of views and downloads: 0
Number of citations: 0

Search

Search

Browse

  • Browse Author Index
  • Issue archive

User

User

Current Issue

  • Atom logo
  • RSS2 logo
  • RSS1 logo

Newsletter

Subscribe Unsubscribe

Tags

Search using one of provided tags:

rural sociology, rural areal, food studies, review
Up

Akademicka Platforma Czasopism

Najlepsze czasopisma naukowe i akademickie w jednym miejscu

apcz.umk.pl

Partners

  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Akademickie Towarzystwo Andragogiczne
  • Fundacja Copernicus na rzecz Rozwoju Badań Naukowych
  • Instytut Historii im. Tadeusza Manteuffla Polskiej Akademii Nauk
  • Instytut Kultur Śródziemnomorskich i Orientalnych PAN
  • Instytut Tomistyczny
  • Karmelitański Instytut Duchowości w Krakowie
  • Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Krośnie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych we Włocławku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia w Krośnie
  • Polska Fundacja Przemysłu Kosmicznego
  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • Polskie Towarzystwo Ludoznawcze
  • Towarzystwo Miłośników Torunia
  • Towarzystwo Naukowe w Toruniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Warszawski
  • Wojewódzka Biblioteka Publiczna - Książnica Kopernikańska
  • Wyższe Seminarium Duchowne w Pelplinie / Wydawnictwo Diecezjalne „Bernardinum" w Pelplinie

© 2021- Nicolaus Copernicus University Accessibility statement Shop