Edytorstwo jest jak maraton. Rozmowa Wojciecha Kruszewskiego i Dariusza Pachockiego z Mirosławem Strzyżewskim - Strzyżewski, Mirosław; Kruszewski, Wojciech; Pachocki, Dariusz (Sztuka Edycji, 2025)
Wywiad Dariusza Pachockiego i Wojciecha Kruszewskiego z Mirosławem Strzyżewskim.