„Natura moja jest pełna błyskawic”. Wokół nowej edycji listów Juliusza Słowackiego - Taranek-Wolańska, Olga (Sztuka Edycji, 2026)
Rec. J. Słowacki, Dzieła zebrane, pod red. M. Troszyńskiego, t. 17−18: Korespondencja, oprac. edytorskie M. Troszyński, współpraca E. Mirkowska, wyd. 2, Państwowy Instytut Wydawniczy, Warszawa 2025.