Wydanie krytyczne dzieł Sienkiewicza: „Wiry” i „Bez dogmatu” - Szargot, Barbara (Sztuka Edycji, 2026)
Rec. H. Sienkiewicz, Pisma. Powieści współczesne: „Bez dogmatu”, opracował i wstępem opatrzył T. Budrewicz oraz H. Sienkiewicz, Pisma. Powieści współczesne: „Wiry”, opracował i wstępem opatrzył T. Sobieraj, Wydawnictwo Episteme, Białystok–Lublin 2024.