Słowacki bez dygresji to nie jest Słowacki. Rozmowa Wojciecha Kruszewskiego i Dariusza Pachockiego z Markiem Troszyńskim - Troszyński, Marek; Kruszewski, Wojciech; Pachocki, Dariusz (Sztuka Edycji, 2026)
Wywiad Dariusza Pachockiego i Wojciecha Kruszewskiego z Markiem Troszyńskim.