Relacje z doświadczeń podróżniczych, „na które nie masz w słowniku ludzkim wyrazu” - Kowalska, Magdalena (Sztuka Edycji, 2015)
Rec.: Ziemia Święta w dobie romantyzmu. Antologia, oprac. D. Kulczycka, Oficyna Wydawnicza Uniwersytetu Zielonogórskiego, Zielona Góra 2013.