Jak dziś wydawać klasyków literatury? Sprawozdanie z konferencji - Kotecka, Wiktoria (Sztuka Edycji, 2025)
Sprawozdanie: Ogólnopolska konferencja naukowa „Jak dziś wydawać klasyków literatury?”, 21–22 listopada 2024 roku, Wydział Humanistyczny Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, organizatorzy: Pracownia Edytorstwa Naukowego i Praktycznego UMK oraz Wydawnictwo Naukowe UMK.