Mickiewicz przemawia obrazem - Taranek-Wolańska, Olga (Sztuka Edycji, 2023)
Rec. Poezye Adama Mickiewicza, t. 1, teksty poetyckie tłumaczyła R. Koženiauskienė, publikację przygotowała R. Griškaitė, ilustracje wykonał S. Eidrigevičius, Vilniaus Universiteto Leidykla, Wilno 2022.