Eseje z Guardiana, Esej 2: Szyszynka - Berkeley, George (Studia z Historii Filozofii, 2018)
Przekład i opracowanie: Marta Łagosz Uniwersytet Mikołaja Kopernika, Toruń, Polska Adam Grzeliński Uniwersytet Mikołaja Kopernika, Toruń, Polska