O kredycie publicznym (przełożyli i opracowali Adam Grzeliński i Anna Markwart) - Hume, David (Studia z Historii Filozofii, 2016)
Podstawa przekładu: David Hume, Of the Balance of Trade, w: tegoż, Essays, Moral, Political, and Literary, ed. Eugene F. Miller, Liberty Fund, Inc., Indianapolis 1987. Przypisy, które nie pochodzą od Hume’a, zostały ujęte w nawiasy kwadratowe; wykorzystano w nich uwagi wydawcy edycji będącej podstawą tłumaczenia.