O zmyśle lub smaku piękna - Gerard, Alexander; Wawrzonkowski, Krzysztof Paweł (Studia z Historii Filozofii, 2022)
Ninejszy przekład prezentuje fragment "An essay on Taste" Alexandra Gerarda. Fragment dotyczy piękna i zasad, na których się ono opiera.