Charakter pana Locke’a opisany w liście pana P[ierre’a] Coste’a do autora "Nouvelles de la Republique des Lettres" - Coste, Pierre (Studia z Historii Filozofii, 2020)
Przekład i opracowanie: Dawid Wincław Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu e-mail: dwinclaw@dokotrant.umk.pl ORCID: 0000-0002-0738-4057