Eseje z „The Guardian”: Szczęście (przekł. i oprac. Marta Łagosz i Marta Śliwa) - Berkeley, George (Studia z Historii Filozofii, 2018)
Przekład i opracowanie: Marta Łagosz (Uniwersytet Mikołaja Kopernika, Toruń, ORCID: 0000-0003-1466-1320, e-mail: 225803@stud.umk.pl) Marta Śliwa (Uniwersytet Warmińsko-Mazurski, Olsztyn, ORCID: 0000-0001-8796-511X, e-mail: marta.sliwa@uwm.edu.pl)