Mateusz Pencuła, Ateistyczna apologetyka religii we współczesnej filozofii polskiej, Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa 2020, ss. 247 - Wąż, Rafał (Studia z Historii Filozofii, 2022)
Niniejszy tekst jest recenzją książki pod tytułem Ateistyczna apologetyka religii we współczesnej filozofii polskiej autorstwa Mateusza Pencuły.