Lew Szestow i Soren Aabye Kierkegaard (przekł. i oprac. Aleksandra Kondrat) - Bierdiajew, Mikołaj (Studia z Historii Filozofii, 2018)
Przekład i opracowanie: Aleksandra Kondrat (Uniwersytet Mikołaja Kopernika, Toruń, ORCID: 0000-0003-3879-4099, e-mail: moskwa.ros@gmail.com)