Kazanie I: O nieśmiertelności - Berkeley, George (Studia z Historii Filozofii, 2017)
Przekład i opracowanie: Adam Grzeliński Uniwersytet Mikołaja Kopernika, Toruń, Polska e-mail: grzelinski@wp.pl Dariusz Kucharski Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego, Warszawa, Polska e-mail: d.kucharski@uksw.edu.pl