Od redakcji - Żegleń, Urszula M. (Zagadnienia Naukoznawstwa, 2020)
Szanowni Państwo, po długiej przerwie, spowodowanej wieloma przyczynami, jakie wystąpiły od czasu wydania ostatniego, złożonego z czterech numerów, tomu za 2018 rok, oddajemy do Państwa rąk zaległy 1 zeszyt za 2019 rok. Powołanie na nową kadencję 2019–2023 Komitetu Naukoznawstwa jako komitetu problemowego Polskiej Akademii Nauk pozwoliło na kontynuację jego działalności wydawniczej. W stałej rubryce „Kroniki”, zawierającej komunikaty Komitetu Naukoznawstwa, znajdą Państwo więcej informacji na ten temat. W związku z powołaniem Komitetu Naukoznawstwa mianowano również członków Redakcji, którą mam zaszczyt kierować, oraz Rady Redakcji, której przewodniczy Pani prof. dr hab. Ewa Okoń-Horodyńska z Uniwersytetu Jagiellońskiego. Zagadnienia Naukoznawstwa zyskały też nowego wydawcę. Do publikującego Zagadnienia Naukoznawstwa Wydawnictwa Polskiej Akademii Nauk dołączyło Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika