Strategia sukcesu Roberta Biedronia w wyborach na Prezydenta Miasta Słupska w 2014 roku. Jak rozbić szklany sufit? - Kupczyk, Alicja (Zbliżenia Cywilizacyjne, 2023)
Artykuł poświęcony jest kampanii wyborczej Roberta Biedronia na Prezydenta Miasta Słupska w wyborach samorządowych w 2014r. Poruszone zostaną kwestie związane z budowaniem wizerunku kandydata, kulisy tworzenia strategii wyborczej, przebieg kampanii. Podjęta zostanie próba odpowiedzi na pytania: Jak przy niewielkim budżecie przeprowadzić skuteczną kampanię? W jaki sposób wykorzystano media, zarówno tradycyjne, jak i nowe, w opisywanej kampanii ? Jakie czynniki odegrały kluczową rolę w drodze do zwycięstwa?