Wybrane aspekty cyberbezpieczeństwa. Bezpieczeństwo fizyczne pracowni komputerowych - Sekulski, Bartosz; Kordylewski, Daniel; Orenkiewicz, Krystian; Kaluziński, Mateusz; Lisiak-Felicka, Dominika (Zbliżenia Cywilizacyjne, 2021)
Artykuł poświęcony został zagadnieniom związanym z cyberbezpieczeństwem. Zawiera prezentację przykładów ataków cyberprzestępców na instytucje edukacyjne. Ponadto autorzy skupili się na kwestiach bezpieczeństwa fizycznego, które dość często jest bagatelizowanym elementem systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji. W artykule przedstawione zostały działania zrealizowane przez członków Studenckiego Koła Naukowego NET związanych z projektowaniem i organizowaniem zaplecza sprzętowego i sieciowego pracowni komputerowych w nowym kampusie Państwowej Uczelni Zawodowej we Włocławku – Centrum Nauk Technicznych i Nowoczesnych Technologii.