Obszary i formy współpracy przedszkola i szkoły z rodzicami - Kubiak-Skrzyńska, Magdalena (Zbliżenia Cywilizacyjne, 2021)
W poniższym artykule zaprezentowano obszary i formy współpracy z rodzicami, które są niezbędne do stworzenia optymalnych warunków rozwoju dziecka. Realizacja tychże form, pozwoli na zrealizowanie w pełni wymagania stawianego placówce przez ustawodawcę, tak, by rodzice stali się partnerami placówki, współdecydowali w jej sprawach i uczestniczyli w podejmowanych działaniach, na rzecz rozwoju dzieci, a placówka by pozyskiwała i wykorzystywała opinie rodziców do swojej pracy.