Od redakcji - Brzeziński, Daniel (Teologia i Człowiek, 2021)
W wykazie czasopism naukowych i recenzowanych materiałów z konferencji międzynarodowych, ogłoszonym przez Ministra Edukacji i Nauki w dniu 9 lutego 2021 roku, czasopismo „Teologia i Człowiek” otrzymało 70 punktów. Ta wysoka ocena merytoryczna jest oczywistym docenieniem naszego periodyku, ale również ambitnym wyzwaniem i zobowiązaniem na następne lata ukazywania się pisma, którego celem niezmiennie pozostaje prezentacja współczesnego, światowego i krajowego dorobku naukowo-badawczego oraz ukazywanie historycznego dziedzictwa nauk teologicznych oraz chrześcijańskiej filozofii. (fragment z "Od redakcji")