Mirosław Krajewski, Do końca wierni… Orędownicy Maryi, Karmelu i dobrej ziemi, Dobrzyńskie Towarzystwo Naukowe, Obory 2020, ss. 178 - Gręźlikowski, Janusz (Teologia i Człowiek, 2020)
Prezentowane opracowanie zostało poświęcone dwom wybitnym i zasłużonym duchownym zakonu karmelitów – o. Mateuszowi Wojnarowskiemu (1934–2020) i o. Michałowi Wojnarowskiemu (1938–2020), orędownikom kultu Matki Bożej Bolesnej i postulatorów koronacji Jej Wizerunku w 18 lipca 1976 r.