Milena Kindziuk, Historyczne i polityczne aspekty komunikacji społecznej prymasa Józefa Glempa w okresie przełomu w Polsce w latach 1981–1992, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego, Warszawa 2019, ss. 640, ISBN 978-83-8098-549-0 - Dziuba, Andrzej F. (Teologia i Człowiek, 2020)
Prezentowane opracowanie jest jeszcze jedną próbą pochylenia się nad życiem i działalnością kard. Józefa Glempa, arcybiskupa metropolity gnieźnieńskiego i warszawskiego, Prymasa Polski. Tutaj jednak to koncentracja wokół szczegółowego zagadnienia dość precyzyjnie zakreślonego w tytule książki. Zawiera on wiele ciekawych elementów uszczegółowiających podejmowaną tematyką. Historia, polityka, komunikacja społeczna i prymasostwo to wielki konglomerat choćby tych zagadnień, a jednocześnie dochodzi tutaj także i wiele innych. Jak te kategorie poznawcze dostrzec, spotkać, poznać i połączyć, mając na względzie zwłaszcza ich wielorakie relacje jednokierunkowe oraz zwrotne.