Zbigniew Pęckowski, Życie wewnętrzne i działalność bożogrobców miechowskich, Miechów 2019, ss. 255, ISBN 978-83-931697-4-0 - Dziuba, Andrzej F. (Teologia i Człowiek, 2020)
Recenzja najnowszej książki Zbigniewa Pęckowskiego, ukazująca się jako drugi tom serii „Biblioteka miechowska” wydawanej m.in. staraniem Parafii Grobu Bożego w Miechowie. Autor jest znanym badaczem, wręcz pasjonatem dziejów bożogrobców w Polsce. Jest prawnikiem z wykształcenia, adwokatem z zawodu, historykiem z zamiłowania. Owocem tych poszukiwań jest spora liczba publikacji, artykułów, haseł encyklopedycznych, a wśród nich ostatnia publikacja.