Od Redakcji - Konecki, Krzysztof (Teologia i Człowiek, 2019)
Słowo wstępne od Redaktora Naczelnego "Teologia i Człowiek" zawiera wspomnienie o śp. ks. dr. Michale Sadowskim (1980-2019), wieloletnim sekretarzu naszego czasopisma. Jak zawsze zaprezentowane są oryginalne artykuły z działów publikowanych w danym numerze, a w bieżącym tomie to: "Artykuły" i "Orient" oraz "Sprawozdania" i "Recenzje". Zapraszamy do lektury.