Tomasz Mielczarek: Monopol, pluralizm, koncentracja. Środki komunikowania masowego w Polsce w latach 1989−2006, Warszawa 2007 - Gomoliszek, Joanna (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2008)
Prezentacja książki zawierającej historię największych polskich czasopism, stacji radiowych i telewizyjnych, omawiającej środowisko dziennikarskie, ewolucję prawa medialnego i dzieje instytucji, które tworzą infrastrukturę mediów.