O niematerialnych aktywach bibliotek (Rec. Maja Wojciechowska, Studium zarządzania niematerialnymi zasobami organizacyjnymi bibliotek, Gdańsk 2014) - Fedorowicz-Kruszewska, Małgorzata (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2016)
Omówienie opracowania na temat teoretycznych i praktycznych aspektów zarządzania zasobami niematerialnymi bibliotek. Skoncentrowanie na usługach, a nie na zasobach bibliotek spowodowało konieczność zmian w sferze ich organizacji. Znaczenia nabrały niematerialne zasoby organizacyjne, które wpływają na jakość świadczenia usługi. Założenia te leżą u podstaw tezy niniejszej książki, którą jest uznanie znaczenia czynników niematerialnych w zarządzaniu biblioteką oraz kreowaniu jej pozycji w otoczeniu.